ChristenUnie: 1 miljoen voor vrijwilligerswerk in gevangenis

Inrichting.jpg
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 30 november 2017 om 15:29

ChristenUnie: 1 miljoen voor vrijwilligerswerk in gevangenis

De ChristenUnie pleit voor een duidelijke inzet van het gereserveerde budget voor vrijwilligerswerk onder gedetineerden. Vandaag spreekt de Kamer over de begroting van Justitie en Veiligheid. Tijdens deze begroting dien ik hiervoor een amendement in.

Met het nieuwe regeerakkoord is 1 miljoen extra beschikbaar gesteld voor vrijwilligerswerk onder gedetineerden. Ik pleit in mijn amendement ervoor dat dit extra geld ook daadwerkelijk resulteert in extra vrijwilligers. Wij zijn als ChristenUnie blij met de inzet in het regeerakkoord op het gebied van resocialisatie. Het werk van vrijwilligers onder gedetineerden is van cruciaal belang. Grote en kleine vrijwilligersorganisaties dragen bij aan een succesvolle terugkeer in de samenleving. Daarom dien ik een amendement in om er voor te zorgen dat dit extra geld ook echt terecht komt bij de vrijwilligersorganisaties zoals Exodus en Gevangenenzorg Nederland. Het amendement wordt mede ondertekend door CDA en SGP en kan rekenen op steun in de Kamer.

Geestelijke verzorging bij de politie
Naast een amendement voor vrijwilligerswerk dien ik ook een voorstel in over geestelijke verzorging bij de politie. Ik wil dat er extra geld beschikbaar komt om met voldoende mensen werk te maken van goede geestelijke verzorging. Eerdere projecten op dit gebied kwamen niet van de grond. Agenten hebben te maken met leven en dood, met goed en kwaad en veel morele dilemma’s. Zij moeten makkelijk hun verhaal kwijt kunnen en hun dilemma’s bespreekbaar kunnen maken.

Labels: ,