ChristenUnie pleit voor beter nabestaandenpensioen

nabestaandenpensioen
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 19 juli 2018 om 15:25

ChristenUnie pleit voor beter nabestaandenpensioen

Nabestaanden hebben recht op betere voorzieningen. De ChristenUnie maakt zich daar samen met het CDA sterk voor. Op dit moment zijn de nabestaandenpensioenen bij elk pensioenfonds anders geregeld, en dat leidt tot grote verschillen en soms tot schrijnende situaties. Wie overstapt naar een andere baan bijvoorbeeld kan opgebouwde rechten verliezen. 

Ook kan het voor het pensioenbedrag veel uitmaken of iemand vlak voor of vlak na de pensioenleeftijd overlijdt. De ChristenUnie vindt dat dit niet uit te leggen is. Daarom heb ik samen met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een initiatiefnota ingediend om de problemen op dit gebied aan te pakken. Volgens ons moet er een uniforme regeling komen.

Na het overlijden van een partner kunnen nabestaanden flink in de financiële problemen komen, doordat het nabestaandenpensioen soms veel lager is dan verwacht. Vooral in eenverdienersgezinnen kan dit hard aankomen. In de emotionele tijd na het overlijden van een geliefde kunnen deze financiële beslommeringen voor veel extra moeite en stress zorgen. Ik vind het van belang dat we werk maken van dit onderwerp en het nabestaandenpensioen goed regelen.

Download hier de initiatiefnota over het nabestaandenpensioen (PDF)

Bijlagen

Labels: ,