Reactie op mislukken pensioenoverleg

Eppo Bruins 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 20 november 2018 om 23:51

Reactie op mislukken pensioenoverleg

Het is echt enorm teleurstellend dat het pensioenoverleg is mislukt en de polder nu geen uitkomst biedt. Dat is uitermate slecht nieuws. Slecht nieuws voor ouderen, voor wie het pensioen mogelijk minder waard wordt. Slecht nieuws voor jongeren, voor wie de toekomst van het pensioen onzeker is. En slecht nieuws voor ons land, dat de polder, dat werkgevers en werknemers, elkaar vandaag niet gevonden hebben. 

Ondanks dat het kabinet heel ver wilde gaan om ervoor te zorgen dat oudere werknemers minder lang hoeven door te werken, durven de vakbonden het nu niet aan. Dat terwijl een stabiel, rechtvaardig en modern pensioenstelsel keihard nodig is voor de toekomst van ons land en de solidariteit tussen generaties.

Labels: ,