Nashville

20181124-CU-congres-hires-39.jpg
01 Gert-Jan Segers.jpg
Door Gert-Jan Segers op 7 januari 2019 om 11:04

Nashville

Ik heb de Nashville Verklaring niet ondertekend omdat ik bang ben dat het gesprek over geloof en homoseksualiteit niet is gediend met deze Verklaring. Het gesprek daarover is belangrijk, raakt mensen en moet daarom - wat je opvatting ook is - respectvol en open gevoerd worden. 

Ik zie ook niet hoe homo’s - binnen en buiten de kerk - met deze Verklaring geholpen worden. Jezus’ eerste boodschap voor deze wereld is niet een lijst met do’s en don’ts, maar een hartelijke uitnodiging die duidelijk maakt dat iedereen welkom is bij Hem. Wie je ook bent. Ik hoop dat wij als christenen in onze samenleving niet allereerst een opgeheven vinger laten zien, maar vooral een luisterend oor en een helpende hand.

Labels: