Meer perspectief voor vrouwen die prostitutie verlaten

Wallen overzicht10
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 2 juli 2020 om 21:36

Meer perspectief voor vrouwen die prostitutie verlaten

Vrouwen die besluiten uit de prostitutie te stappen verdienen alle steun. Helaas kijken gemeenten vaak weg en krijgen de vrouwen niet de hulp die ze zo hard nodig hebben.  Hulp om uit de schulden te komen of om bijvoorbeeld een huis of werk te vinden. 

Ik ben heel blij dat de hele Tweede Kamer vandaag voor mijn motie heeft gestemd, die regelt dat er voor gemeenten een handreiking komt om deze vrouwen te helpen. Deze wordt geschreven in samenwerking met Divosa, Valente en VNG en helpt bij de waardevolle ondersteuning die hulporganisaties bieden aan vrouwen die hebben besloten te stoppen als prostituee. 

Met landelijke richtlijnen moet het voor alle gemeenten duidelijk zijn met welk maatwerk deze kwetsbare groep wordt geholpen. Belemmeringen bij het krijgen van een baan, huis of inkomen en het bij het aflossen van schulden worden zo beter uit de weg geruimd. Zo helpen we deze dappere vrouwen aan een mooie toekomst buiten de prostitutie. 

Labels: ,