Vrijheid voor ondernemers

Bakker
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 9 juli 2020 om 17:58

Vrijheid voor ondernemers

Al jarenlang is het de ChristenUnie een doorn in het oog dat sommige winkeliers gedwongen worden op zondag open te gaan als ze dat zelf niet willen. Met een wetswijziging die vandaag naar de Tweede Kamer gaat, krijgen ondernemers weer de vrijheid terug om daar zelf keuzes in te maken. We hebben hier vaak op aangedrongen.

Veel gemeenten in Nederland hebben de afgelopen jaren helaas de keuze gemaakt om mee te gaan in de 24-uurs economie van altijd maar doorgaan, werken, winkelen en het wegduwen van momenten van rust.
Maar veel mensen willen daar helemaal niet in meegaan. Ook kleine ondernemers hebben recht om tenminste een dag in de week voorrang te geven aan wat echt telt: momenten van rust, bezinning, tijd voor elkaar, familie, kerkgang.

Met deze nieuwe wet kunnen ondernemers niet langer eenzijdig gedwongen worden altijd maar open te zijn. Dat geeft meer ruimte en vrijheid voor ondernemers en hun gezinnen. Eindelijk!

Labels: , ,