Vakmanschap bij uitstek

Hout bewerken
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 15 oktober 2020 om 13:50

Vakmanschap bij uitstek

Toen ik 14 jaar was, startte mijn vader een eigen bedrijf. Hij bouwde zijn eerste machine zelf, met zijn eigen handen. Thuis op zolder. Jaren later liep ik door zijn fabriekshal tussen de machines met die typisch groene kleur en de geur van olie. Nog altijd moet ik aan mijn vader denken als ik op werkbezoek ben bij een bedrijfsschool of een ondernemer in de techniek. Ik kan intens genieten van vakmensen en vakmanschap.

Vakmensen zijn in ons land hard nodig. Het zijn de mannen en vrouwen met gouden handen die Nederland draaiende houden. Dan denk ik niet alleen aan maakindustrie, maar ook aan de specialistische ambachten zoals rietdekker, goudsmid en pianotechnicus. Vakmanschap bij uitstek. 

De toekomst van de ambachtsopleidingen staat onder druk. Dat komt omdat het geld voor het expertisepunt, dat de opleidingen coördineert, wegvalt. De ChristenUnie wil dat er geld beschikbaar blijft, zodat die opleidingen blijven bestaan. 

Je gunt iedere jongere dat bijzondere en trotse gevoel echt een vak geleerd te hebben. Wij willen aandacht geven aan vakmensen, zodat zij aandacht kunnen blijven geven aan hun prachtige ambacht.

Labels: ,