Ranglijst Christenvervolging 2021

Kruis onder water.jpg
joelvoordewind2018
Door Joël Voordewind op 13 januari 2021 om 06:00

Ranglijst Christenvervolging 2021

Vandaag presenteert Open Doors de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging. 

Tweede Kamerlid Joël Voordewind: “Meer dan 300 miljoen christenen worden vervolgd vanwege hun geloof. Dat is vreselijk. Deze cijfers, en de schokkende verhalen die daarachter schuilgaan, raken me diep.  Afgelopen jaar is de vervolging flink verergerd, zo blijkt uit het rapport. Dat komt mede door de coronapandemie. Zo worden christenen in veel landen massaal achtergesteld bij de verdeling van voedselpakketten. Soms krijgen ze zelfs de schuld van de pandemie. 

Samen met andere partijen vraag ik de minister van Buitenlandse Zaken er alles aan te doen om deze verschrikkelijke geloofsvervolging tegen te gaan. De bevindingen vormen ook een extra opdracht voor de Speciaal Gezant voor Religie en Levensovertuiging, die er op initiatief van ChristenUnie en CDA is gekomen. Iedereen ter wereld zou vrij moeten zijn om zijn of haar geloof te belijden. Ook Nederland moet zich daar volop voor inzetten.”

Kijk voor meer informatie op de site van Open Doors: https://www.opendoors.nl/christenvervolging/ranglijst/ 

Labels: ,