Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen

Verbrand kruis.jpg
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 8 maart 2021 om 16:09

Zorg voor doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen

Nederland moet wereldwijd opkomen voor mannen en vrouwen die lijden vanwege hun geloof. Vrouwen en meisjes zijn daarbij extra kwetsbaar, zo blijkt uit onderzoek van Open Doors. Ze worden bijvoorbeeld gedwongen te trouwen en zich te bekeren, of zijn slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de regelmatige ontvoeringen van vooral christelijke meisjes door Boko Haram of de Fulani-strijders. Dat is verschrikkelijk. Vaak is de vervolging bovendien heel onzichtbaar, wat de pandemie nog eens verergert. Door de crisis raakt bijvoorbeeld familie verder uit beeld of komen vrouwen nog minder op straat.

In ons mensenrechtenbeleid mogen we juist de meest kwetsbaren niet vergeten. Dat betekent dat we specifiek oog moeten hebben voor de vervolging waar vrouwen en meisjes mee te maken hebben. Een stevige aanpak van mensenhandel, inzet om gedwongen (kind)huwelijken te voorkomen en goede hulp voor slachtoffers van seksueel geweld is bijvoorbeeld cruciaal. Alleen zo doen we recht aan deze kwetsbare vrouwen en meisjes.

Kijk voor het rapport op de website van Open Doors

Labels: ,