Zou je ons je vertrouwen willen geven?

topbanner kandidaten los.jpg
01 Gert-Jan Segers.jpg
Door Gert-Jan Segers op 16 maart 2021 om 07:00

Zou je ons je vertrouwen willen geven?

Beste Noor, Bram, Timon en alle anderen die ons waarderen, Terwijl ik dit schrijf, voel ik de spanning toenemen. Weet je, vergeet alle slogans en zeker dat grote hoofd van me op die billboards. Maar wat je niet mag vergeten: je staat nu voor een belangrijke keus. 

Ik wil je bedanken voor het vertrouwen dat jij en zoveel anderen ons vier jaar geleden gaven. Voor je meedenken in de afgelopen periode. Ook als je niet op ons hebt gestemd. En ik wil je bedanken voor je meeleven en meebidden. Dat heeft ons als team en mij op belangrijke en bewogen momenten enorm geholpen.

We hebben in deze periode met ons beste weten gedaan wat we konden en vaak zelf gezien hoe dat verschil maakte. Ik denk nu aan die oudere vrouw in Veenendaal die zo blij is dat iedere week jongeren op de koffie komen. Aan dat kind dat lachte toen ze hoorde dat het kinderpardon werd verruimd. Aan die twintiger die me vorige week vertelde hoe ze van haar schulden af is geholpen. Aan de Joodse man die met betraande ogen de excuses van de Nederlandse regering aanhoorde.

Je kent mij inmiddels beter dan vier jaar geleden. Je weet ook hoe de liefde van God en de liefde voor onze naasten een diepe motivatie is. We weten allebei dat zoveel meer zoveel beter moet. Je hebt vast wel iets meegekregen van onze nieuwe, hoopvolle plannen. Voor wonen, werken, een eerlijker verdeling van onze welvaart, bescherming van kwetsbaar leven, de schepping.

Daarom vraag ik je: zou je mij je vertrouwen willen geven? Ik kan je niet beloven dat altijd alles zal gaan lukken. Maar ik beloof je wel dat we ons altijd met hart en ziel zullen inzetten voor onze naaste. Voor de schepping. Voor wat écht telt. En dat kan alleen als jij ons niet alleen waardeert maar morgen ons ook echt je stem toevertrouwt. Opnieuw of voor het eerst.

In verbondenheid,

Gert-Jan Segers

Labels: