Stop de speelfuik op de gokmarkt, één limiet voor iedereen

Online gokken.jpeg
Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
Door Mirjam Bikker op 8 februari 2024 om 14:00

Stop de speelfuik op de gokmarkt, één limiet voor iedereen

Kamermeerderheid voor plan ChristenUnie

Stel één limiet in die bij alle gokaanbieders geldt. Dat is mijn oproep tijdens de begrotingsbehandeling van Justitie en Veiligheid. We moeten stoppen met de ellendige speelfuik op de gokmarkt. Sinds de desastreuze legalisering van de gokmarkt strijdt de ChristenUnie tegen de verschrikkelijke reclames en de krachtige en invloedrijke lobby van de gokindustrie. Minister Weerwind kondigde afgelopen december strengere regels rond online gokken aan; met een maximumbedrag per maand moeten spelers voortaan beter worden beschermd. 

Maar wat mij betreft is het tijd voor extra stappen. Steeds meer jongeren zitten in de ellende met oplopende schulden en gezinnen gaan eraan kapot. Bij elke aanbieder kan je ongeremd tot de limiet gokken. En dat moet heel snel stoppen. Want als je nu het limiet wil verhogen, bel je even met het gokbedrijf. Dat gaat natuurlijk niet werken. Onbestaanbaar. Een limiet voor het bedrag dat je per maand kan verliezen en kan storten heeft alleen effect als deze bij alle aanbieders geldt. Daarom mijn oproep voor een overkoepelende limiet voor alle online casino’s, die nog voor de zomer wordt ingesteld. 

De oproep kan rekenen op een meerderheid in de Kamer. De partijen SP, PvdA/GL, NSC, CDA, VOLT, D66, SGP, JA21 en DENK steunen het voorstel.

Labels: ,