Berichten geschreven door Nico Drost

 1. Coronatijd 1.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 4 oktober 2023

  Kom met poliklinieken voor long-covid patiënten

  Er moeten poliklinieken komen voor long-covid patiënten. Dat voorstel doet Nico Drost, Kamerlid voor de ChristenUnie, vanavond tijdens het debat over long-covid. “We moeten oog hebben voor elkaar en zeker voor deze groep die al jarenlang in stilte lijdt en zich (vaak) niet gezien voelt in de samenleving. Long-covid patiënten verdwalen nu te vaak in een medische mallemolen. Laat er snel eenduidigheid komen over waar ze terecht kunnen. Het organiseren van speciale long-covid poliklinieken is hierin een enorme stap omdat men dan een vast aanspreekpunt heeft en daarmee zicht heeft op een gerichte en passende behandeling”, aldus Nico Drost.

  Lees meer over "Kom met poliklinieken voor long-covid patiënten"

  Labels:

 2. Ouderen.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 14 september 2023

  Verbonden gemeenschappen voor onze ouderen

  Het Bijbelboek Spreuken spreekt over ouderen als volgt: "De ouderdom is een prachtige kroon, je vindt hem op de weg van de rechtvaardigheid."

  Woorden die me raken als ik ze naast de schrijnende verhalen leg die soms uit de ouderenzorg en -sector tot ons komen. Maar ook woorden die me inspireren. Oud worden als kroon op je leven, omringd door mensen die voor je zorgen omdat jij dat heel je leven voor hen deed. Tot de tijd gekomen is om het leven hier definitief achter je te laten.

  Lees meer over "Verbonden gemeenschappen voor onze ouderen"

  Labels: , ,

 3. Bassischool
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 16 mei 2023

  Hoop voor het onderwijs

  Bijzonder om hier met elkaar te mogen zijn. Goed om elkaar te treffen, rond de woorden van onze God, in gebed voor elkaar en voor ons land. Belangrijk om ons te blijven realiseren dat het niet in alle landen op de wereld in deze vrijheid mogelijk is. Wat mooi om te zien dat ook de jeugd, waar we het vanmiddag in bijzonder over hebben, in grote getale aanwezig is.

  Lees meer over "Hoop voor het onderwijs"
 4. Snapchat.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 19 april 2023

  Nep of echt? Bescherm onze kinderen tegen ChatGPT

  Als Tweede Kamerlid zet ik mij in voor een goede bescherming van onze kinderen op sociale media. Je weet vast wel hoe ik denk over Tiktok bijvoorbeeld.. Daar bind ik al langer de strijd tegen aan. Maar wat me nu voor nieuws bereikte.. een bizarre nieuwe functie van Snapchat. Namelijk: My AI, een functie waarbij gebruikers van Snapchat nu ook kunnen chatten met een chatbot.

  Lees meer over "Nep of echt? Bescherm onze kinderen tegen ChatGPT"

  Labels: ,

 5. Foto Nico debat Groningen.png
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 12 april 2023

  Een ereschuld aan de Groningers

  Ik heb iets meegenomen. Deze plaat. Dit is de kerk in Loppersum. En ik kreeg deze plaat van de koster van die kerk onder voorwaarde, zei die er duidelijk bij, dat ik deze plaat op mijn kamer zou ophangen. En dat heb ik gedaan en ik laat hem hier nu ook aan heel Nederland zien, dus ik denk dat ik mijn belofte aan hem zeker heb ingelost. Maar je moet weten dat die kerk op dit moment in de steigers staat. Vanwege de aardbevingsschade.

  Lees meer over "Een ereschuld aan de Groningers"
 6. Revolutie van dienstbaarheid.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 14 maart 2023

  Zorg voor mensen met long covid

  Er zijn weinig onderwerpen waar ik meer mails over krijg sinds ik Kamerlid ben dan over long covid. Mensen schrijven over hoe hun leven, of dat van hun kind, plots tot stilstand kwam. Over hoe werk en vriendschappen tot een minimum werden beperkt. Hoe een actief leven nu is teruggebracht tot bed en bank. En hoe ze zich in de steek gelaten voelen. Soms door hun naaste omgeving, of door zorgverleners, maar voornamelijk door de politiek.

  Lees meer over "Zorg voor mensen met long covid"
 7. Smartphones
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 9 maart 2023

  Geef ouders de regie

  Of het nou TikTok, Snapchat of Instagram is: sociale media zijn belangrijk in het leven van ons kinderen. Ze hebben er contact, maken er vrienden en maken er gebruik van als ze blij of juist verdrietig zijn. Maar de online wereld is niet zonder meer een veilige plek. Want deze online wereld brengt risico’s met zich mee. En over die risico’s zijn we als overheid, samenleving maar ook ouders, te lang naïef geweest. De ChristenUnie wil ouders helpen weer de regie te nemen. 

  Lees meer over "Geef ouders de regie"

  Labels:

 8. EU vlaggen.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 21 februari 2023

  Onze inzet op de Europese Digitale Identiteit

  In de Tweede Kamer spreken we de afgelopen tijd geregeld over de Europese Digitale Identiteit. Vandaag is er ook gestemd over diverse moties over dit onderwerp. We krijgen daar diverse vragen over. In deze blog wil ik daarom kort schetsen welke uitgangspunten wij hebben, wat onze inzet was en is.

  Lees meer over "Onze inzet op de Europese Digitale Identiteit"

  Labels:

 9. Gezin met kleine dochter
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 12 juli 2019

  Belang van kind moet voorop staan bij ouderschap en gezin

  Het is mooi om kinderen te mogen krijgen. Om zoons en dochters te hebben, broers en zussen. Idealiter is een gezin een plek waar je je thuis voelt. Veel mensen hebben de wens om een gezin te bouwen, om kinderen te krijgen. Dat is iets moois. Maar tegelijkertijd niet iets vanzelfsprekends. De biologische werkelijkheid van een kind dat wordt geboren uit één vader en één moeder, is een mooi ideaal. We erkennen ook dat er veel vragen ontstaan wanneer dit niet haalbaar is.

  Lees meer over "Belang van kind moet voorop staan bij ouderschap en gezin"

  Labels: ,

 10. Gevangenis.jpg
  portret nico.jpg
  Door Nico Drost op 26 juni 2019

  Rust de samenleving toe voor een veilige terugkeer van tbs’ers

  De forensische zorg waaronder het tbs-stelsel verdient steun voor de belangrijke bijdrage aan veiligheid en menswaardigheid. Creëer daarom geen woud aan regels waarmee het stelsel kracht verliest, maar stimuleer samenwerking en deel meer informatie zodat de samenleving werkelijk veiliger wordt.

  Lees meer over "Rust de samenleving toe voor een veilige terugkeer van tbs’ers"

  Labels: ,