Berichten over Simone Kennedy

 1. Nieuwe Euro bankbiljetten.jpg
  Simone Kennedy, ChristenUnie Eerste Kamer - Foto Niek Stam-00597(1) - kopie.jpg
  Door Simone Kennedy op 4 april 2023 om 11:30

  Inzet van fondsen door de overheid

  Steeds vaker gebruiken de rijksoverheid en decentrale overheden revolverende fondsen in plaats van subsidies om projecten te financieren waarmee een publiek belang wordt gediend. Ik hoop niet dat we daarmee teruggaan naar 1822 toen Koning Willem I een fonds oprichtte waarmee hij kanalen kon aanleggen en industrie kon stimuleren, en de uitgaven buiten de invloedssfeer van het parlement kon houden. 

  Lees verder
 2. Mensgerichte economie.jpg
  Simone Kennedy, ChristenUnie Eerste Kamer - Foto Niek Stam-00597(1) - kopie.jpg
  Door Simone Kennedy op 7 februari 2023 om 14:00

  Minimumuurloon

  Voor ons ter besluitvorming ligt de Wet invoering minimumuurloon. Aangezien dit mijn maidenspeech is en ik tot nu toe niets heb kunnen bijdragen aan de besluitvorming rond deze wet, gaat mijn dank uit naar de initiatiefnemers Van Dijk, Kathmann en Maatoug, die deze wet hebben voorgesteld. Als pleegmoeder en jeugdzorgmedewerker was het vaak moeilijk om jongeren uit te leggen hoeveel ze zouden verdienen als ze een baantje zouden nemen.

  Lees verder
 3. Simone Kennedy door Anne Paul Roukema.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 januari 2023 om 15:00

  Simone Kennedy nieuw Eerste Kamerlid ChristenUnie

  Simone Kennedy is het nieuwe Eerste Kamerlid van de ChristenUnie. Zij wordt op dinsdag 17 januari beëdigd en neemt daarmee de vierde Kamerzetel van de ChristenUnie in. Deze zetel werd tot voor kort ingenomen door Peter Ester, die recent is overleden. Simone zal plaatsnemen in de commissies Financiën, Koninkrijksrelaties en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

  Lees verder

  Labels: