'Maak innovatieve bouw onderdeel van de topsectoren'

eppo-940x370
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 28 oktober 2016 om 13:54

'Maak innovatieve bouw onderdeel van de topsectoren'

De ChristenUnie wil dat innovatieve bouwbedrijven toegang krijgen tot de voordelen van het topsectorenbeleid. Tot nu toe valt de bouw buiten de prijzen bij dit beleid van het ministerie van Economische Zaken.

Donderdag riep ChristenUnie EZ-woordvoerder Eppo Bruins de minister op om de bouw toegang te geven tot de zogeheten TKI-toeslag, een pot van 100 miljoen euro die bedoeld is om samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren.

Ook stelde Eppo Bruins voor om een regieteam in het leven te roepen waarin vertegenwoordigers van het innovatieve MKB en duurzame netwerkinitiatieven zoals Stroomversnelling het ministerie van Economische Zaken kunnen adviseren over hoe innovatie in de bouw kan worden versneld.  

Deel dit bericht

Labels: , ,