ChristenUnie wil dat Nederland hulp biedt aan Israël bij bestrijding bosbranden

20131021-israel-joel-voordewind_apr28552
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 25 november 2016 om 14:00

ChristenUnie wil dat Nederland hulp biedt aan Israël bij bestrijding bosbranden

De ChristenUnie roept minister Koenders op om Nederlandse hulp aan Israël te bieden bij het blussen van de megabosbranden die daar nu tekeer gaan. Op verschillende plaatsen door het hele land woeden nu grote branden, die de gezondheid en levens van Israëliërs in gevaar brengen.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “Het is een gebaar van solidariteit om Israël bij te staan, nu de regering voor de grote uitdaging staat om alle branden te blussen en de veiligheid van haar inwoners te garanderen. Daarom wil ik dat Nederland aan Israël hulp biedt, in navolging van andere Europese landen als Griekenland, Kroatië en Cyprus.”

Vragen van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind aan de minister van Buitenlandse Zaken over de bosbranden in Israël.

1. Bent u bekend met de hevige bosbranden in Israël?

2. Bent u bereid om Nederlandse hulp aan te bieden bij het blussen van de branden in Israël in navolging van andere Europese landen? Zo ja, welke mogelijkheden heeft Nederland om Israël bij te staan in het blussen van de branden? Zo nee waarom niet? 

 

Labels: ,