Kabinet moet in actie komen voor middengolfzender Groot Nieuws Radio

radio studio
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 21 december 2016 om 15:37

Kabinet moet in actie komen voor middengolfzender Groot Nieuws Radio

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins roept het kabinet op om in actie te komen voor het behouden van de middengolfzender van Groot Nieuws Radio. Groot Nieuws Radio is een landelijke zender met een groot bereik en heeft een christelijke identiteit. Het kabinet erkent de toegevoegde waarde van de zender en heeft onlangs de licentie verlengd op de middengolffrequentie (AM).

De zendmast van het radiostation wordt gefaciliteerd door het bedrijf Novec en staat op particulier terrein, de eigenaar van het terrein wil de grond echter anders gebruiken. De ChristenUnie wil dat het kabinet in gesprek gaat met de eigenaar om hem te overtuigen deze zendmast te behouden, aangezien ook het kabinet uitspreekt dat de zender een toevoeging is aan het omroepbestel. Eppo Bruins: “Groot Nieuws Radio is een christelijke zender en heeft een grote toegevoegde waarde. Nu de middengolf in haar voortbestaan wordt bedreigd, wil ik actie van het kabinet. Een zender als Groot Nieuws Radio verdient die steun en een plek in ons land.”

Radio wordt steeds meer uitgezonden via DAB+, op termijn de opvolger van FM. Daarbij zijn er twee verschillende licenties, een landelijke en een regionale. Groot Nieuws Radio heeft een regionale licentie gekregen en moet daardoor in elke regio een plaats bemachtigen, wat veel tijd en geld kost. De ChristenUnie wil dat Groot Nieuws Radio op DAB+ als landelijke zender wordt aangemerkt, zodat het landelijk bereik van Groot Nieuws Radio niet verandert.

Deel dit bericht

Labels: