Kabinet investeert 180 miljoen in Waardig Ouder Worden

gertjan helpt bij buurtzorg
gertjansegers2018
Door Gert-Jan Segers op 19 februari 2018 om 16:04

Kabinet investeert 180 miljoen in Waardig Ouder Worden

Vrijdag ondertekende ik, samen met onze Zwolse lijsttrekker Gerdien Rots en een aantal maatschappelijke organisaties, het Seniorenkompas. Een belofte om te knokken voor een samenleving waarin ouderen volop meetellen en mee kunnen doen. Een soort lokale versie van het manifest Waardig Ouder Worden.

Vandaag brengt het kabinet naar buiten hoe het in de komende jaren 180 miljoen euro uittrekt voor de uitvoering van het manifest Waardig Ouder Worden. En dat is goed nieuws en een tastbaar resultaat van onze inzet bij de verkiezingen en de onderhandelingen. Daarmee zetten we concreet in op het bestrijden van eenzaamheid, het verbeteren van de palliatieve zorg, het aanstellen van levensbegeleiders én het ondersteunen van prachtige vrijwilligersinitiatieven die met ouderen werken.

We zijn er nog lang niet. De komende tijd blijven we ons hard maken voor ouderen, voor het overbruggen van de kloof tussen jong en oud, voor zorg en wonen op maat. Ook in de lokale campagnes laten we ons meer dan ooit horen op dit thema. Maar op een dag als vandaag tel ik ook mijn zegeningen: dit resultaat is ontzettend waardevol!

Vrijdag sprak ik mijn oude buurtgenoot en vitale oudere Ale Prins. Hij was vanuit Friesland in Zwolle neergestreken en heeft het daar ontzettend naar z'n zin. Hij vertelde me ook dat hij vindt dat niet alleen jongeren ouderen moeten helpen, maar ook andersom. Een mooie aanmoediging om elkaar te helpen! Want God heeft ons aan elkaar gegeven. En zo is het. Op naar een samenleving waarin we merken dat we allemaal van waarde zijn!

Deel dit bericht

Labels: ,