Natuurmonumenten: Carla Dik-Faber Groenste Politicus van het jaar

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukema
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 12 maart 2018 om 12:20

Natuurmonumenten: Carla Dik-Faber Groenste Politicus van het jaar

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar. Dat werd bekend in het NPO 1 radioprogramma Vroege Vogels. Volgens de jury brengt Dik-Faber inspirerend, volhardend en diplomatiek een natuurvriendelijke landbouw dichterbij. Ook Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër voor D66, is uitgeroepen tot groenste politicus van het jaar.

De jury noemt Carla Dik-Faber de bruggenbouwer die nodig is op dit dossier. "Boeren en natuurbeschermers kunnen niet zonder elkaar. Begrip voor elkaars werk is nodig. Dik-Faber brengt met concrete voorstellen de sectoren bij elkaar, door eerlijke prijzen voor voedsel en beloningen voor boeren die zich inspannen voor koeien in de wei of weidevogelbeheer. Maar ook voor innovatie en onderzoek naar landbouw met minder bestrijdingsmiddelen"

Carla Dik-Faber noemt de titel eervol en ziet het als een mooie steun in de rug. “Een enorm compliment voor mij én voor mijn medewerkers. Veel dank voor ieders stem! Afgelopen jaren heb ik mij ingezet als bruggenbouwer tussen landbouw en natuur. Dat wordt gezien en gewaardeerd. Het motiveert mij om samen met boeren en natuurbeschermers en met nóg meer passie zorg te dragen voor Gods mooie schepping.”

Deel dit bericht

Labels: