Opnieuw groei ledenaantal ChristenUnie

Waardig ouder worden manifest in Utrecht
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 24 januari 2019 om 13:34

Opnieuw groei ledenaantal ChristenUnie

De ChristenUnie telt per 1 januari 2019 25.170 leden. Daarmee is de partij al voor het derde jaar op rij in ledenaantal gegroeid. Partijvoorzitter Piet Adema: “We zijn blij en dankbaar met de groei die we als partij door mogen maken. Geweldig dat we ook in het afgelopen jaar, het eerste volledige jaar in deze coalitie, de ledengroei hebben kunnen doorzetten. Mensen herkennen zich in ons christelijk-sociale geluid en zien wat we daarmee voor ons land kunnen doen. Door de steun van leden kunnen we onze boodschap sterker en sterker laten horen."

Op 1 januari 2017 had de partij 23.695 leden, 1 januari 2018 bedroeg het aantal 25.071 en nu op 1 januari 2019 heeft de partij 25.170 leden. De ChristenUnie hoopt in 2019 nog meer nieuwe leden te mogen verwelkomen.

Niet alleen het ledenaantal groeit. Ook de invloed van de partij wordt groter. De ChristenUnie doet ook steeds vaker mee in colleges in gemeenten. Piet Adema: “De ChristenUnie groeit op alle niveaus. We hebben steeds meer ChristenUnie-vertegenwoordigers door het hele land. Daar ben ik dankbaar voor. We zien steeds meer hoe de ChristenUnie in de landelijke politiek, de gemeenten en de provincie het verschil kan maken.”

Labels: