Investeer in komst van de Lelylijn

Treinen.jpg
CU logo onder elkaar blauw stienekevandergraaf2018
Door Webredactie, Stieneke van der Graaf op 18 november 2020 om 08:30

Investeer in komst van de Lelylijn

De ChristenUnie wil dat het Rijk gaat investeren om de Lelylijn te realiseren, dat staat in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij. De Lelylijn moet een snelle verbinding garanderen tussen Noord-Nederland en Amsterdam; van Groningen via o.a. Emmeloord en Lelystad naar Amsterdam.  Emmeloord en Drachten hebben nu nog geen treinstation, maar met de komst van de Lelylijn wel. De afgelopen jaren is er o.a. naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de realisatie van de Lelylijn. Volgens de onderzoekers is het aanleggen van een nieuwe spoorlijn haalbaar, betaalbaar, én scheelt het bovendien de nodige reistijd.

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf: “Er wordt al langer gesproken over de aanleg van de Lelylijn, maar onderzoek laat nu zien dat deze lijn ook haalbaar en betaalbaar is. Bovendien wordt de reistijd tussen Noord-Nederland en de Randstad aanzienlijk verkort. 

We hebben hoge ambities in het openbaar vervoer en investeren in goede ov-verbindingen tussen de regio’s en de Randstad. De Lelylijn is in dat opzicht een echte aanwinst, niet alleen voor de bewoners in de regio. Ik hoop dat we deze spoorverbinding zo spoedig mogelijk kunnen realiseren, daarom moet er in een nieuwe kabinetsperiode worden gezorgd dat de benodigde middelen hiervoor worden bestemd.  Laten we daarbij ook kijken naar het groeifonds.” 

Labels: ,