-
Werken waar je wilt
Lees verderEnkele weken geleden las ik op de voorpagina van Trouw de volgende kop: ‘Werkgevers in Nederland omarmen het thuiswerken. Uit een enquête van de werkgeversvereniging AWVN onder 216 bedrijven blijkt dat 95% thuiswerken faciliteert. Gemiddeld wordt er twee dagen per week thuisgewerkt. Verschillende oorzaken worden genoemd: corona heeft het thuiswerken normaal gemaakt. Daardoor zijn werkgevers hun koudwatervrees kwijtgeraakt. Door de personeelstekorten kunnen werknemers meer eisen stellen.
-
Een nieuw pensioenstelsel
Lees verderEnkele maanden geleden werd ik bij het uitgaan van de kerk tijdens het koffiedrinken aangesproken door een oudere medekerkganger. Zij drukte mij op het hart om vooral voor de WTP te stemmen in de Eerste Kamer. Ze had namelijk begrepen dat die wet haar de mogelijkheid zou geven om 10% van haar pensioenvermogen ineens op te nemen en ze wilde graag een nieuwe keuken aanschaffen. Dus die wet kwam haar goed uit. Ik heb haar beloofd dat ik haar opmerking zeker mee zou nemen.
-
Algemene Europese Beschouwingen
Lees verderDe corona pandemie en de Russische inval in Oekraïne hebben Europa op haar grondvesten doen schudden. De pandemie bepaalde de Europese Unie bij onze grote afhankelijkheid van landen als bijvoorbeeld China voor veel van onze noodzakelijke producten en heeft een nieuwe roep om strategische autonomie doen ontstaan.
-
Algemene Politieke Beschouwingen
Lees verderToen mijn fractie zich er enkele weken geleden over boog welke onderwerpen door de ChristenUnie aangedragen moeten worden bij deze algemene politieke beschouwingen, waren we snel klaar: Oekraïne, het ver- of wantrouwen in de overheid, het soms ontbreken van de menselijke maat bij overheidsbeslissingen. Die onderwerpen schoten ons het eerst te binnen. Daar kunnen we nog de energiecrisis, de krapte op de arbeidsmarkt, de torenhoge inflatie en de stikstof aan toevoegen.
-
Uitbreiding van de NAVO met Zweden en Finland
Lees verderDe Russische inval in Oekraïne doet onze westerse wereld op zijn grondvesten trillen. Zweden en Finland die jarenlang volhielden neutraal te willen blijven, besloten in enkele maanden tijd dat ze bescherming bij de NAVO willen zoeken.
-
CETA
Lees verderNederland als echt handelsland heeft tegen de 100 bilaterale handelsverdragen met bijbehorende investeringsakkoorden. Een respectabel aantal, waarvan wij de meesten niet kennen. Maar sinds Arjen Lubach in 2016 in zijn televisieprogramma aandacht besteedde aan CETA, kent iedereen het, in ieder geval de naam.
-
Algemene Europese Beschouwingen: een kantelmoment in de geschiedenis
Lees verderDe inval van Rusland in Oekraïne heeft alles anders gemaakt. De minister noemt het in zijn staat van de Unie terecht een kantelmoment in de geschiedenis. De reden waarom de Europese Unie is ontstaan, het bereiken van vrede in Europa, is opeens weer actueel. Geen thema uit het verleden, maar een werkelijkheid van vandaag.
-
Het vertrouwen terugwinnen
Lees verderHet eerste stof rond de regeringsverklaring is inmiddels neergedaald, het kabinet is enkele weken onderweg en nieuwe problemen hebben zich ook alweer aangediend. Een goed moment voor ons om te spreken over de regeringsverklaring en het daarmee samenhangende akkoord. De Eerste Kamer komt immers, anders dan haar naam doet vermoeden, pas in tweede instantie aan het woord.
-
Europese beschouwingen: het belang van de rechtsstaat
Lees verderDe wereld waarin wij leven wordt in een razend tempo kleiner. Een vleermuis op een markt in China zet binnen een paar maanden de hele wereld en de wereldeconomie op zijn kop. De coronacrisis heeft ons veel geleerd, ook dat de grote afhankelijkheid van de Europese economie van producten uit andere delen van de wereld onze economie heel kwetsbaar maken.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- Volgende pagina