ChristenUnie heeft beste idee voor vrijwilligers

donderdag 28 september 2006 17:08

Vereniging NOV, de belangenvereniging voor het vrijwilligerswerk, heeft de conceptverkiezingsprogramma’s van de politieke partijen gelezen. Daarbij is gekeken in hoeverre deze aansluiten bij de visie van Vereniging NOV in het visiedocument ‘Vrijwillige inzet is overal’.

Er zijn drie partijen die eruit springen: CDA, PvdA en de ChristenUnie. "Deze partijen geven het vrijwilligerswerk de aandacht die het verdient.", aldus Marius Ernsting, voorzitter van de Vereniging NOV. "De ChristenUnie wint de prijs voor het beste idee: een fiscale beloning voor schoolverlaters en afgestudeerden die een halfjaar als vrijwilliger actief zijn alvorens aan betaald werk te beginnen."

De verkiezingsprogramma's van de andere partijen vallen wat betreft de visie op vrijwilligerswerk volgens het NOV tegen.
"In de partijprogramma's van VVD, Groen-Links, D66, SP en de Partij voor de Vrijheid komen vrijwilligers nauwelijks aan bod. Soms slechts in een enkele zin en vaak alleen als instrument in een ander beleidsterrein. Dat moet beter!"

Bron: www.nov.nl

Bijlage:

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie heeft beste idee voor vrijwilligers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.