Volkskrant-onderzoek: Rouvoet visionair

dinsdag 19 september 2006 10:07

André Rouvoet, lijsttrekker van de ChristenUnie, is achter Jan Marijnissen van de SP als tweede geëindigd in een onderzoek van Volkskrant Banen en adviesbureau GITP. Zij ondervroegen ruim 3500 lezers van Volkskrant Banen – hoogopgeleide Nederlanders tussen de 25 en 40 jaar – naar hun mening over het gedrag van de lijsttrekkers van acht politieke partijen. André Rouvoet scoort hoog op besluitvaardigheid, visie en stresstolerantie.

André Rouvoet mag trots zijn op zijn hoge scores, hij is tweede met een 7,0. Op maar liefst drie gebieden scoort hij het hoogst van allemaal. Niet alleen weet hij rustig de stress van zijn werk te weerstaan (hij krijgt op stresstolerantie een 7,5), hij weet zijn visie eveneens bijzonder goed uit te dragen (7,8) en daar ook nog eens krachtig leiderschap aan te koppelen (een volle 8). De HBO’ers en academici van Volkskrant Banen vinden hem in de buurt komen van De Ideale Lijsttrekker en dat mag enigszins verrassend worden genoemd. De lijsttrekkers doen het geen van allen echt goed op integriteit, maar zíjn integriteit wordt in vergelijking met anderen redelijk hoog gewaardeerd (een 6,2).

Zijn durf (cijfer 6) mag nog iets toenemen, zijn gedrag wordt als behoudend ervaren. Rouvoet mag zijn nek meer leren uitsteken. Geen van de lijsttrekkers heeft overigens zo’n tevreden achterban als hij, zij geloven echt in hem.

Bron: www.volkskrantbanen.nl/lijsttrekkers

« Terug

Reacties op 'Volkskrant-onderzoek: Rouvoet visionair'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.