ChristenUnie wil uitstel besluit gevangenisbezuinigingen

gevangeniswoensdag 05 juni 2013 14:53

De ChristenUnie wil dat de besluitvorming over het masterplan over de bezuiniging op de justitiële inrichtingen wordt uitgesteld om alternatieve plannen uit de regio een serieuze kans te geven. Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers heeft veel kritiek op de bestaande plannen van staatssecretaris Teeven: ,,Den Haag is op schandalige wijze omgesprongen met de regio’s in het land, het noorden en het oosten van het land zijn extra hard getroffen.

Er is niet gezocht naar draagvlak, er is niet gevraagd naar oplossingen in het veld om de benodigde bezuinigingen te vinden. Het is een product van de Haagse tekentafel. En het ergste is nog dat gevreesd wordt dat het negatieve gevolgen heeft voor een geslaagde terugkeer in de samenleving na het uitzitten van de straf.”

Mensen
De ChristenUnie mist in de plannen de notie dat gedetineerden, ondanks hun daden,  allereerst mens zijn en geen kostenpost. Segers: ,,Een gedetineerde zit niet voor niets, hij heeft straf. Maar mensen moeten wel de kans hebben om op een of andere manier hun leven te beteren. Ik heb de afgelopen tijd enorm veel zeer gemotiveerde medewerkers in het gevangeniswezen ontmoet, die dat met hart en ziel proberen mogelijk te maken. Met deze medewerkers is duidelijk niet gesproken.”

Segers vreest dat de plannen een enorme kapitaalvernietiging zullen opleveren doordat de ervaring die nu weggegooid wordt later weer duurder zal moeten worden ingekocht.

Volg hier het debat

Labels
Crisis
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil uitstel besluit gevangenisbezuinigingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2013 > juni

Geen berichten gevonden