Week 47 - 2003

zaterdag 22 november 2003 17:02

Ik strompel als een oude man naar de bus. Wat kan sport toch gezond zijn! Of is het de leeftijd? In de kamer wordt ik hartelijk ontvangen. Van de fractie krijg ik de nieuwst CD van Ralph van Manen ('steeds meer'). Vandaag is het echt feest bij de ChristenUnie. Niet alleen vanwege de jarigen (ook Paul is jarig geweest), maar vooral ook vanwege de Thorbeckeprijs die André gisteravond ontvangen heeft. Echt geweldig. Ik mag hem namens de fractie bloemen overhandigen en vertel hem dat we trots op hem zijn. Daarna moeten we weer aan het werk.

Zondag 16 november

Vandaag vier ik mijn 42e verjaardag. Ik niet alleen overigens. Mijn tweelingzus Joke is ook jarig. Ik bel haar 's-morgens nog op. De familie heeft zich wat over ons verdeeld. In de kerk wordt er ook aandacht aan mijn verjaardag gegeven. De dienst ging over 'feest', wat wil je dan nog meer. Het is vandaag erg druk, maar heel erg gezellig. Zowel Marjette als de kinderen hebben me goed verwend. Ik kan er weer een jaar tegenaan. Boven alles ben ik mijn Schepper dankbaar voor het feit dat ik weer een jaar aan mijn leven toegevoegd heb gekregen.

Maandag 17 november

Vanmorgen al vroeg een vergadering van de zorgcombinatie Zwolle e.o. in van der Valk in Zwolle. Daarna thuis aan het werk. deze week zal ik het debat over het referendum over de Europese Grondwet gaan doen. André zou het eerst doen, maar zijn agenda is te vol. Gelukkig heb ik steun aan Heleen. Anders zou hetr wel erg kort dag zijn. Er gaat aan het eind van de middag een tekst rond. Marjette vertrekt aan het eind van de middag naar Enschede voor een nascholingscursus fysiotherapie. Ik mag de kinderen voeden en vermaken. Dat lukt wel. 's-Avonds nog een uur hardgelopen in een op mijn verjaardag verkegen outfit (hesje voor in het donker). Halverwege de loop voel ik mijn linkervoet. Dat wordt gaande het lopen erger. Dat lijkt de terugkeer van een blessure van een paar weken terug. Vervelend.

Dinsdag 18 november

Ik strompel als een oude man naar de bus. Wat kan sport toch gezond zijn! Of is het de leeftijd? In de kamer wordt ik hartelijk ontvangen. Van de fractie krijg ik de nieuwste CD van Ralph van Manen ('steeds meer'). Vandaag is het echt feest bij de ChristenUnie. Niet alleen vanwege de jarigen (ook Paul is jarig geweest), maar vooral ook vanwege de Thorbeckeprijs die André gisteravond ontvangen heeft. Echt geweldig. Ik mag hem namens de fractie bloemen overhandigen en vertel hem dat we trots op hem zijn. Daarna moeten we weer aan het werk. Er staat deze week genoeg op de agenda. Aan het eind van de middag begint het debat over het referendum. Namens de fractie kan ik aangeven dat wij nog niet overtuigd zijn van dit referendum. De tekst van de eerste termijn zal ik op de site zetten. Het is een lastige afweging geweest. Ik kan nog naar huis. Gewoon lekker thuisslapen.

Woensdag 18 november

Ik ben 's-morgens eerst nog even thuis. Daarna naar Den haag. De trein heeft vertraging en reist vanaf Gouda niet naar den Haag maar naar Rotterdam. Ik mag dus overstappen en ben ruim een drie kwartier later dan gepland in den Haag. Een vergadering van het presidium heb ik vandaag laten lopen. Er stond weinig op de agenda. Vandaag ben ik nog bij een groepsbezoek. Altijd leuk om iets over ons werk te vertellen. Ik vertrek op tijd naar huis. Deze avond heb ik voor voetbal gereserveerd. Samen met Aron kijk ik naar Nederland-Schotland. Over het resultaat zijn we zeer te spreken. Lekker om gewoon eens een avondje niets te doen.

Donderdag 20 november

Op tijd naar den Haag. In de trein belt André me. Hij vraagt of ik twee petitieaanbiedingen van hem wil overnemen. dat wil ik wel. Laat de trein nu weer opnieuw vertraging hebben. Ik kan nog net het staartje van de ene petitieaanbieding meemaken en ben ook bij de petitieaanbieding van 'Dit Koningskind'. Daarna naar de plenaire vergaderzaal. De rest van de dag zit ik daar vast bij het vervolg over het debat over het referendum. Een leuk debat, dat moet gezegd worden. Al gaan we wel tegenstemmen. We stemmen vandaag ook nog. Om 18.38 uur vertrek ik met de trein uit den Haag. In mijn tas veel stukken voor het weekend. Nog vier weken volhouden tot het kerstreces.

Vrijdag 21 november

Vanmorgen eerst een gesprek met Jacob Schaap, voorzitter Centrale Directie van het GHBO in Zwolle. Goed om van tijd tot tijd eens wat zaken door te nemen. Naar huis om te eten en dan naar het Agnieten College (locatie Meander) in Zwolle. Ik ben uitgenodigd bij een Lagerhuis-wedstrijd van de school. Erg leuk om te doen. twee uur lang debatteren we o.l.v. een politieagent over allerlei onderwerpen. Er zit zeker talent tussen. De school zal meedoen aan de provinciale ronde en hoopt op de televisie te komen. Ik ben benieuwd. Nog heel even naar huis en dan naar een vergadering van de Raad van Toezicht van Zorgcombinatie Zwolle e.o. We vergaderen van 17.00 tot 19.30 uur. 's-Avonds is het nog niet af. Maandag is er een wetgevingsoverleg over de mediabegroting. Daar zal ik namens de fractie woordvoerder zijn. De rest van het weekend zal daar aan op gaan.

Zaterdag 22 november

Voor het eerst in weken op zaterdag wat uitgeslapen. Heerlijk. Het zou een hobby van me kunnen worden. Vanaf 10.00 uur aan het werk. Ik werk de rest van de dag aan de mediabegroting. 's-Middags nog wel even tijd om naar Esther te gaan kijken. Haar volleybalteam wint opnieuw met 3-0. Het gaat dit seizoen erg goed. Ik ben klaar met de voorbereidingen. Nu mijn dagboek nog. Bij deze dus. Vanavond ga ik met Marjette uit eten. Daar verheug ik me al op. Zij heeft mij uitgevraagd. De Geus heeft gelijk als hij vindt dat de vrouw voldoende geemancipeerd is. Daar hebben we geen speciale bewindspersoon voor nodig.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 47 - 2003'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.