Vragen gesteld over aanval op christelijke gemeenschap in Lahore

zijaanzicht vlaggen tour15-03-2013 11:36 15-03-2013 11:36

Peter van Dalen heeft samen met Dennis de Jong, Europarlementariër van de SP, vragen gesteld aan de Europese Commissie wat voor actie de EU gaat ondernemen ivm de aanval op de christelijke gemeenschap in Lahore (Pakistan).

De gestelde vragen:

Heeft u kennis genomen van de recentelijke aanval op de christelijke gemeenschap in Lahore, waarbij o.a. 180 huizen zijn afgebrand? Zo ja, wat is de reactie van de EU delegatie? Zo nee, waarom is er geen reactie geweest van de EU delegatie?

Bent u bekend met het feit dat leden van de provinciale staten van Punjab (waaronder Mr. Asad Ashraf) en een lid van het nationale parlement (Mr. Riaz Malik), beiden leden van de regerende politieke partij  PML-N, deel hebben genomen aan het geweld http://www.humanrights.asia/news/ahrc-news/AHRC-STM-057-2013? Bent u van plan de rol van de politici in het geweld te bespreken tijdens het volgende mensenrechtenoverleg tussen de EEAS en de Pakistaanse overheid?

 

Bent u bekend met het feit dat het geweld voortkomt uit een geschil over landrechten, waarbij de blasfemiewetgeving is misbruikt om de christenen van het land te verdrijven? Zo, ja bent u bereid om tijdens het volgende mensenrechtenoverleg tussen de EEAS en de Pakistaanse overheid aan te dringen op aanpassing van de blasfemiewetgeving om zo misbruik te voorkomen?

 

Deelt u de mening dat het ontbreken van een goed onderwijssysteem waarbij in het onderwijscurriculum een negatief beeld wordt neergezet van minderheden, vrouwen en India een belangrijke oorzaak kan worden gezien van de negatieve beeldvorming over minderheden? Zo ja, ziet u hierbij een rol voor de EU om door middel van haar onderwijsprojecten de negatieve beeldvorming te doorbreken?

 

Bent u van mening dat de EU in zijn rol als handelspartner zich kritischer zou moeten uitspreken en meer druk zou moeten zetten op de naleving van de mensenrechten en het behalen van de mensenrechtenbenchmarks?

« Terug

Reacties op 'Vragen gesteld over aanval op christelijke gemeenschap in Lahore'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.