ChristenUnie: haal ambassadeur terug uit Turkije

Joël Voordewind - Foto: Anne-Paul Roukema07-09-2016 14:27 07-09-2016 14:27

Tweede Kamerlid Joël Voordewind wil dat Nederland zijn ambassadeur terughaalt uit Turkije. De continue inmenging van de Turkse overheid in de Nederlandse samenleving wordt de laatste maanden steeds groter.

Voordewind: “Het lanceren van kliklijnen, het onder druk zetten van burgemeesters en het publiceren van een zogenaamde terreurlijst van mensen en organisaties in Nederland, kan niet worden geaccepteerd.”
Premier Rutte belde eerder met de Turkse president en minister Koenders bezocht Ankara, maar deze diplomatieke middelen hebben tot nu toe geen effect gehad. Turkije heeft geen boodschap aan de zorgen van Nederland. Nu diplomatieke inspanningen niet werken, is het tijd voor ingrijpendere maatregelen. Daarom pleit de ChristenUnie ervoor om de Nederlandse ambassadeur in Turkije terug te roepen en de Turkse ambassadeur terug te sturen naar Turkije. Ook dienen de gesprekken voor toetreding van Turkije tot de Europese Unie afgebroken te worden. 
Sinds de mislukte staatsgreep reageert de Turkse overheid keihard. Ze ontsloeg duizenden rechters, politieagenten, leraren en andere critici. De fundamenten van de Turkse rechtsstaat zijn onder Erdoğan uitgehold.
Voor de zomer startte de ChristenUnie een petitie tegen toetreding van Turkije tot de Europese Unie en tegen het visumvrij reizen voor Turkije. Onderteken de petitie hier.

Labels
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: haal ambassadeur terug uit Turkije'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > september

Geen berichten gevonden