'24-wekengrens abortus niet loslaten, maar verlagen'

abortus_61030-09-2013 16:21 30-09-2013 16:21

De ChristenUnie wil morgen in het Vragenuur de bevestiging van minister Schippers dat zij de 24-wekengrens bij abortus niet zal loslaten, een pleidooi van onderzoekers van het Erasmus MC en het AMC. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: ,,Het contrast in de huidige praktijk kan niet groter zijn: vanaf 24 weken zwangerschap wordt er geknokt voor het leven van een vroeggeboren baby, terwijl tot 24 weken een abortus nog mogelijk is. De ChristenUnie wil een debat over de 24-wekengrens. Het loslaten van de 24-wekengrens, zoals onderzoekers van het Erasmus MC en het AMC stellen, zal leiden tot meer abortussen."

De ChristenUnie wil voorstellen om de 24-wekengrens te verschuiven naar maximaal 18 weken. Dik-Faber: ,,De 20-wekenecho wordt daarmee weer het instrument waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is, het diagnosticeren en behandelen tijdens de zwangerschap om de zorg voor moeder en kind zo optimaal mogelijk te laten zijn.”

 

Lees hier meer over het ChristenUnie standpunt over abortus: http://www.christenunie.nl/nl/standpuntenalfabet#faqItem2275:

"De ChristenUnie heeft zich altijd verzet tegen de legalisering van abortus en euthanasie in ons land. Deze wetgeving druist in tegen een van de meest elementaire waarden: de beschermwaardigheid van het leven. Daarom is de wetgeving die abortus en euthanasie legaliseerde een verkeerde weg. De rechtsbescherming van het leven moet hersteld worden, en waar dat wettelijk niet gebeurt, moet in de zorg al het mogelijke gedaan worden om, door een aanbod van alternatieven en goede zorg, mensen ervan te weerhouden dat ze de wegen inslaan die juridisch helaas geopend zijn."

Labels
Carla Dik
Medische ethiek
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''24-wekengrens abortus niet loslaten, maar verlagen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > september

Geen berichten gevonden