10 november - week 45 - 2008

zaterdag 10 november 2007 17:16

Deze week stond het ontslagrecht weer eens centraal. Een onderwerp waar we nu al enige tijd mee bezig zijn. Deze week zelfs een overleg hierover op het Catshuis gehad. Ik begrijp uit CDA-kringen (vandaag collega van Geel in Trouw) dat men van mening is dat er snel een oplossing moet komen. Prima. Dan moet er vanuit CDA-kringen wel bewogen worden. Dat deed minister Donner vandaag overigens publiek. Hij vond dat er rekening gehouden moest worden met de rechtsbescherming van de oudere werknemers. Dat zeggen wij al maanden. Is het dus toch overgekomen. Nu de overige werknemers nog!

Aan mij wordt wel eens gevraagd wat ik nu van overleggen, zoals donderdag op het Catshuis, vindt. Laat ik er dit van zeggen. Ik vind het niet onlogisch dat het kabinet bij bepaalde onderwerpen graag wil weten hoe de coalitiefracties er in hoofdlijnen in staan. Die duidelijk kan men krijgen. Soms geven opvattingen mee via onze eigen bewindspersonen, soms gebeurt dat rechtstreeks bij betrokken bewindspersonen. In de situatie rond het ontslagrecht speelt ook de MP er een rol. Uiteindelijk blijft het een kabinetsverantwoordelijkheid om met voorstellen te komen. Dat wil ik graag zo houden.

Dinsdag weer terug op de fractie. Fijn om iedereen weer te zien. Het is momenteel superdruk vanwege de begrotingsbehandelingen. Deze week moesten Esmé (VROM) en Joel (BuZA) aan de bak. Zo wisselen we het allemaal wat met elkaar af. Cynthia is erg druk met de parlementaire onderzoekscommissie Onderwijs. Ernst is de stofzuiger van de fractie. Hij heeft deze week een aantal debatten van anderen overgenomen. Waaronder de spoedebatten over het ontslagrecht en de GPD. Klasse, Ernst. Ed is dit weekend nog even naar Italië gevlogen voor een conferentie over asielrecht. Zo houden we onze kennis vers.

Maandag ben ik nog in Hellendoorn geweest voor een werkbezoek. Onder andere met het college van B&W gesproken. Ook een website voor jongeren gelanceerd. 's Avonds deelgenomen aan een debatavond over waarden en normen. In de stromende regen naar huis. Prima werkbezoek geweest. Leuk ook om onze eigen fractie en wethouder zo actief bezig te zien in deze mooie plaats.

De rest van de week zelf ook superdruk geweest. Erg veel overleggen gehad. Dinsdagavond ook nog naar Amersfoort voor het bijwonen van een bestuursvergadering van het landelijk bestuur van de ChristenUnie. Het bestuur heeft tijdens deze vergadering besloten een commissie te installeren om de discussie over de gedragscode beter te begeleiden. Een wijs besluit.

Gisteren en vandaag onder andere aan mijn toespraak voor het ChristenUnie-congres van volgende week gewerkt. Ook nog een wandeling op de heide gemaakt met mijn echtgenote Marjette. In deze drukke tijd is het echt laveren tussen werk en gezin. De verjaardag van mijn zoon Aron (afgelopen dinsdag) heb ik nauwelijks mee kunnen maken. Dat is vervelend. Gelukkig konden we dat vrijdagavond weer wat goedmaken.

Vandaag ook het nieuws van het CDA-congres gevolgd. Meest opmerkelijke nieuws. De leden hebben het bestuur opgedragen een studie te verrichten naar het volkshuisvestingsbeleid, inclusief de hypotheekrenteaftrek. Ik kon een glimlach niet onderdrukken.

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '10 november - week 45 - 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.