1 november - week 44 - 2008

zaterdag 01 november 2008 23:33

Ik schrijf deze weblog in New York. Daar ben ik woensdag aangekomen in het kader van een studiereis. Over deze reis schrijf ik een dagboek voor het Nederlands Dagblad. Als het goed is staan de eerste twee afleveringen daarvan al op mijn website. Dat scheelt weer wat werk voor deze weblog. In Augustus was ik met mijn oudste zoon en dochter in New York. Heerlijk om er weer even terug te zijn. Ik heb wel wat met deze stad.

Volgende week zullen we nog een paar dagen in Washington doorbrengen. Ik zal daar ook Herman Wijffels weer ontmoeten. Iets om naar uit te kijken. De dag van de verkiezingen zullen we er dus ook meemaken. Het landelijke beeld is dat Obama gaat winnen, maar schijn kan bedriegen. Uiteindelijk zal het vooral gaan om een aantal zogenaamde swing states. Het wordt heel spannend, is de verwachting. Al had ik vanmiddag de indruk dat de Republikeinen in New York het al een beetje opgegeven hadden. Sarin Palin was namelijk een goede kandidaat voor 2012, zo werd gezegd. Maar dit zijn wel de verkiezingen voor 2008!

Republikein zijn in New York is waarschijnlijk niet zo leuk. Ooit had men alle posities in handen, maar daar is niets meer van over. Het is allemaal Democraten wat de klok slaat. Meedoen heeft nauwelijks zin. Leuk overigens om deze week ook een bezoek te brengen aan de zogenaamde Bloomberg Administration, het stadhuis van New York. Burgemeester Bloomberg heeft zijn bureau ' gewoon'  tussen zijn medewerkers in staan. Daar brengt hij zestig procent van zijn werktijd door. Nieuw leiderschap heet zo iets.

De eerste twee dagen van de week heb ik nog in den Haag doorgebracht. Er speelt van alles. Onder meer de discussies over de kredietcrisis. Ik verbaas me soms over de inhoud daarvan. Zo wordt er veel gesproken over parlementaire onderzoeken ed. Als of daar nu het moment voor zou zijn. Ik sluit het overigens voor de toekomst niet uit.

Via  telefoon, sms en mail onderhoud ik me contacten met de fractie en het thuisfront. Bij mij thuis is deze week een nieuwe kurkvloer gelegd. Ik voel me wat schuldig dat ik nu niet betrokken ben bij de herinrichting van onze woonkamer. Maar ja, deze reis moet nu gehouden worden. Een week later naar de VS gaan heeft weinig zin. Kleine kans overigens dat we maandagavond nog naar een bijeenkomst met Obama gaan. Dat zou heel bijzonder zijn. Maar zoals met veel zaken in Amerika: alles kan zomaar opeens anders gaan. Daar moet Obama zich ook van bewust zijn.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '1 november - week 44 - 2008'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.