23 mei - week 21 - 2009

zaterdag 23 mei 2009 19:12

Deze week was het redelijk rustig. Drie dagen hard gewerkt en drie dagen wat rustiger aangedaan. Ik heb wel eens een slechtere balans in mijn leven gehad. Politiek gezien was het deze week ook redelijk rustig. De oppositie vraagt wel het ene na het andere spoeddebat aan. Daar komt op deze manier echter weinig uit. Het maakt onderwerpen soms al stuk voordat we er beter voorbereid over kunnen spreken. Zoals deze week het spoeddebat over de voorgenomen sluiting van gevangenissen. Als ChristenUnie laten we een enkele keer dit soort debatten 'gewoon' lopen. Politiek is prioriteiten stellen. Ook als het om dat soort zaken gaat.

De grote hoeveelheid debatten heeft - zo denk ik - ondermeer te maken met de nadere verkiezingen voor het Europees Parlement. daar kruipen we steeds meer naar toe. Voor zover ik het kan overzien gaat het goed met de ChristenUnie-campagne. Ik kom onze lijsttrekker Peter van Dalen in de media in ieder geval steeds meer tegen. Energiek en enthousiast als altijd. Op naar 4 juni!

Deze week heb ik me met verschillende zaken bezig gehouden. Onder meer met het initiatief wetsvoorstel anti-kraak. We zijn nu bezig met de beantwoording van de schriftelijke vragen. Maandag ook nog een bestuursvergadering gehad van de stichting Parlementaire Geschiedenis. Dat is één van de (onbetaalde) nevenfuncties die ik heb. Ik heb er in de loop van de tijd veel afgestoten, maar als historicus vind ik dit nog leuk om te doen. Zo ben ik ook nog voorzitter van de stichting Collectie Zwolle 1940-1945.

Over geschiedenis gesproken. Vrijdag belde mijn collega Eddy van Hijum (CDA) me op met de vraag of ik mee wilde doen met schriftelijke vragen aan minister Plasterk. De vragen gaan over vier beelden die ooit gemaakt zijn voor het praalgraf van de Zwolse baron Joan Derk van der Capellen tot den Pol. Ook wel bekend van zijn (toen anoniem gepubliceerde) pamflet 'aan het volk van Nederland'. De beelden bevinden  zich nog steeds in Rome en hadden al in 1789 (!) naar Zwolle moeten komen. Omdat Nederland toen bezet was door Pruisische troepen is dat niet doorgegaan. En later is het er niet meer van gekomen.

Ruim twee eeuwen later worden er alsnog pogingen gedaan alsnog deze unieke beeldengroep naar Zwolle te krijgen. Samen met van Eddy Hijum heb ik minister Plasterk nu gevraagd te bezien welke bijdrage hij hieraan kan leveren. Er zijn voor deze minister slechtere onderwerpen om zich mee bezig te houden. Maandag heb ik overigens nog met hem de lunch gebruikt. Altijd goed om even bij te praten over lopende zaken.

Dinsdagavond ben ik nog aanwezig geweest bij de vergadering van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie. Vanuit mijn functie als fractievoorzitter ben ik adviseur van het bestuur. Woensdagavond was ik te gast bij RTV Oost met ds de Fijter (oud-voorzitter van de synode van de PKN). Samen spraken we over de rol van religie in de samenleving. Dit is afgelopen vrijdag uitgezonden. Donderdagmiddag was ik te gast bij het radioprogramma Standpunt Nl om ook over een soortgelijk onderwerp te spreken. Al weken geleden had men mij hiervoor vastgelegd.

Verder rustig aan gedaan. Vrijdag nog op pad geweest in Overijssel. Met mijn gehandicapte zus Idelette en mijn moeder zijn we bij de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen (gemeente Hardenberg) wezen kijken. Geweldig om te zien. Heerlijk om er zo even uit te zijn. Vandaag (zaterdag 23 mei) vieren we de verjaardag van mijn nu zeventien jarige dochter Lotte. Er valt buiten de politiek nog genoeg te genieten. Ik hoop niet dat u mij dit kwalijk neemt.

Mist u nog wat? Nee, ik zeg niet over de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe nog wat. Daarvoor verwijs ik door naar de minister-president. Er zijn zaken waar ik me als fractievoorzitter van de ChristenUnie echt niet mee bezig wil houden.

 

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '23 mei - week 21 - 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.