ChristenUnie-raadslid fietst mee in reclamekaravaan

zaterdag 24 februari 2007 09:57

De Ster van Zwolle wordt zaterdag 3 maart verreden. Dit jaar telt de 160 kilometer lange wielerwedstrijd een recordaantal deelnemers, waaronder ChristenUnie-raadslid Gerrit Knol. Al fietst hij slechts mee in de reclamekaravaan.

De wedstrijd wordt door een deel van Overijssel gereden. Zo’n 180 renners gaan van start. Naast alle grote Nederlandse ploegen zijn er ook enkele teams uit Duitsland en Denemarken. De start van de wedstrijd is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein, in het hart van de Zwolse binnenstad. De finish wordt rond 16.00 uur op de Ceintuurbaan verwacht, ter hoogte van het Oosterenkstadion.

Opvallende deelnemer in de reclamekaravaan is Gerrit Knol, raadslid voor de ChristenUnie in Zwartewaterland. Hij zal op een racefiets meerijden tussen de reclameauto’s en wil hiermee de aandacht vestigen op de komende Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart en op zijn partij de ChristenUnie. Knol gaat hierbij gebruik maken van een motor als gangmaker. Voor de verzorging, het reservemateriaal en de reclame van zijn partij rijdt een bestelauto mee. Gerrit Knol is, behalve raadslid in Zwartewaterland, voorzitter van wielervereniging Noord-Westhoek. Hij heeft een amateur C-licentie en staat in het peloton bekend als de "man met de rode broek". Gerrit Knol zal in de reclamekaravaan van de Ster meefietsen in de ChristenUnie-outfit.

Het idee voor deze actie ontstond spontaan toen Knol gevraagd werd om op zaterdag te gaan folderen. Hierdoor zou hij die zaterdag niet kunnen fietsen en tevens de Ster missen. Met deze actie wil Knol twee vliegen in één klap slaan. De organisatie van de Ster van Zwolle zag wel wat in de actie en verleende prompt haar medewerking. En zo start er zaterdag 3 maart een extra renner in Zwolle met het voornemen om de Ster uit te rijden.

Bron: www.zwartewaterkrant.nl

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-raadslid fietst mee in reclamekaravaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.