Mediatraining voor politici

rouvoetnieuwsdinsdag 29 januari 2008

De Kaderschool organiseert op de woensdagen 20 februari en 26 maart de training: Communicatie via de media. In vier dagdelen staan de deelnemers stil bij hoe de media werken en hoe je daar als politicus gebruik van kan maken. Ter voorbereiding een gesprek met één van de trainers; hoofd Communicatie en Campagnes van de ChristenUnie: Shahied Badoella.

Wat gaan we doen in deze training?
In vier dagdelen gaan we in op de volgende onderwerpen: effectief persberichten schrijven, interview technieken, woordvoerderschap en over het direct reageren: wat doe je als je plots wordt ‘overvallen’ door een draaiende camera. In de training gaan deelnemers vooral zelf aan de slag. De nadruk bij deze trainingen ligt vooral op het doen en heeft dan ook een interactief karakter. Bij aanmelding kunnen deelnemers via een intakeformulier aangeven waar ze behoefte aan hebben.
 
Waarom is effectieve communicatie van belang?

Voor lokale politici is het van belang dat ze hun nieuws kwijtraken aan de pers en het publiek. En dat ze daarbij de juiste kanalen weten te benutten. Je zit wel in de raad maar je wil ook zo graag de mensen buiten de raad bereiken. Wat we vaak horen is dat raadsleden wel een verhaal hebben maar dat het niet in de krant komt. Daarom is het van belang om relaties met journalisten op te bouwen. Schroom niet om journalisten zelf te bellen met jou nieuws.

Sjirk Kuiper, hoofd voorlichting bij de Tweede Kamerfractie heeft jarenlang als journalist gewerkt en zal tijdens de training precies vertellen hoe journalisten te werk gaan en waar je als politicus aan moet denken. Kuiper geeft je een kijkje in de keuken.

Wat:                Communicatie via de media
Wanneer:      20 februari  en 26 maart
Tijd:                 10.00 – 16.00
Waar:             Gouda
Trainers:       Shahied Badoella en Sjirk Kuiper


Voor meer informatie en aanmelding

« Terug