Stevig aan het water

uitsnede 0964 Rogier open dagdinsdag 10 juni 2008

Vrijdag 6 juni. Nia Hao Stadsparkpaviljoen Groningen. Een geweldige locatie voor een training met de ChristenUnie-fractie van de stad Groningen. "Toen ik voor Dagblad van het Noorden op de foto moest op mijn favoriete Groningse stek, ben ik hier naar toe gegaan", zegt fractievoorzitter David de Jong. Ik geef hem gelijk. Het is inderdaad een prachtige plek.

Het is inmiddels de vierde keer dat Ron van der Spoel en ik de training "Stevig in je schoenen" geven. Vandaag voor het eerst aan een fractie als geheel. Dat is voor iedereen spannend, omdat we direct aan het begin van de training afdalen naar de diepere lagen van onze motivatie. "Ik wil een lichtdrager zijn", zegt één van de deelnemers. "De liefde van Christus maakt mij betrokken op de samenleving", zegt een ander.

Vanuit Micha denken we met elkaar na over een checklist, waarmee we elk vraagstuk te lijf kunnen gaan. Inmiddels hebben we de typisch Chinese vergaderzaal (met kroonluchter) omgeruild voor de schaduw van kastanjebomen en kijken we uit over de stadsparkvijver. De checklist doorstaat ook deze keer de toets van kritiek. Hardlopers, wandelaars, fietsers en terrasgasten, kijken nieuwsgierig naar ons. Ze moesten eens weten welk goud hier wordt gedolven.......

Op het evaluatieformulier schrijft één van de deelnemers dat hij/zij "verwacht had dat er ook aandacht zou zijn voor niet-sociale elementen. De ChristenUnie is meer dan christelijk-sociaal."Kijk, dat zet mij weer aan het denken. Ik ben het er van harte eens. Het christelijk-sociale omvat ook het economische, het ruimtelijke, het culturele, het financiële. Of zoals Kuyper het zei: "(..) en geen duimbreed is er op heel 't erf van ons menselijk leven, waarvan de Christus, die áller Souverein is, niet roept: "Mijn!"

Het seizoen 2007-2008 van de ChristenUnie Kaderschool zit er bijna op. De nieuwe studiegids 2008-2009 is inmiddels verzonden aan meer dan 1000 mensen. U bent volgend jaar van harte welkom in Drachten, Maassluis, Baarn, Gouda, Rhenen, Meppel, Harlingen en tal van andere plaatsen. Wilt u meer weten van Kuyper, politiek, ChristenUnie, debatteren, communicatie, stevig staan? Kijk voor een compleet overzicht van ons aanbod elders op deze site.

Klaas Quist
hoofd Opleiding & Advies

« Terug

Reacties op 'Stevig aan het water'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.