Tweede Kamerlid Carla Dik op bezoek bij PLUS Sturing

werkbezoek carla dik 944x390vrijdag 11 april 2014 12:59

Tweede Kamerlid Carla Dik van de ChristenUnie was op 11 april op werkbezoek bij PLUS Sturing in Almelo, de supermarkt van Guus en Tiny Sturing. Aanleiding voor het bezoek is de discussie rond eerlijke prijsstelling in de supermarkt.

Aanleiding

Eind vorig jaar mailde Guus Sturing mevrouw Dik met enkele vragen over de eerlijke prijsstelling in de supermarkt. Daarop reageerde het Tweede Kamerlid met een verzoek om langs te komen voor een werkbezoek, waar Guus graag op inging. Ook Wouter Teeuw, fractievoorzitter van de ChristenUnie Almelo en Tiny Sturing zijn bij dit bezoek aanwezig.

Kennismaking met de supermarkt

Tijdens een rondleiding door de PLUS supermarkt vertelt ondernemer Sturing over de verantwoorde keuzes van PLUS. Als voorbeeld noemt hij de verkoop van uitsluitend Fairtrade bananen, ananas, huismerk koffie, thee en chocolade en de MSC vis, Beter Leven kip, Beter Leven varkensvlees en vrije uitloopeieren. Ook maakt mevrouw Dik kennis met medewerkers die bij PLUS Sturing gedetacheerd zijn vanuit Soweco.

Verantwoorde keuzes

Carla Dik heeft veel belangstelling voor de verantwoorde keuzes die PLUS Sturing maakt en spreekt haar waardering hiervoor uit. Ook de thema`s voedselverspilling en eerlijke prijsstelling komen aan de orde. “Verspilling van voedsel moet niet nodig zijn, maar hier ligt behalve een verantwoordelijkheid voor de supermarkt, ook een verantwoordelijkheid voor de consument thuis”, aldus Carla Dik. In grote lijnen komen de uitgangspunten van Carla Dik en Guus en Tiny Sturing overeen. Beide zijn zij voorstander van een verbod op verkoop van levensmiddelen onder de kostprijs. Guus Sturing: “Als we zouden komen tot een eerlijke prijsstelling in onze branche in de gehele keten, dan zou dat goed zijn voor producent, supermarkt en consument“. Het is een feit dat we in Nederland bijna het laagste prijspeil hebben van Europa op het gebied van levensmiddelen.

Afscheidslunch

Het werkbezoek wordt door Carla Dik, Wouter Teeuw, Guus en Tiny Sturing afgesloten met een werklunch bij Soweco, de partner van PLUS Sturing in het kader van detacheren van mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Daar wordt doorgesproken met Reinier van Broekhoven (Soweco) en Maud van Geel (Soweco) over hoe deze mensen een kans kunnen krijgen in het reguliere arbeidsproces en onder welke voorwaarden dit zou moeten.

Enkele foto's van het bezoek vind u ook op onze facebook pagina.

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerlid Carla Dik op bezoek bij PLUS Sturing'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.