ChristenUnie-Kamerleden spreken bestuurders en inwoners Oranje

gesprek Oranjevrijdag 09 oktober 2015 16:42

Tweede Kamerleden Arie Slob en Joël Voordewind gingen vandaag in gesprek met inwoners van het Drentse dorp Oranje, waar eerder deze week onrust ontstond over het opvangen van nog eens 700 vluchtelingen. De Kamerleden bezochten ook de opvanglocatie zelf en hadden een gesprek met het college van burgemeester en wethouders van gemeente Midden-Drenthe, waar Oranje onderdeel van is.

Slob en Voordewind spraken met inwoners van Oranje over de tot nu toe goed verlopen vluchtelingenopvang, maar ook de gevoelens van bezorgdheid bij het uitbreiden van de opvang tot 1400 vluchtelingen. Arie Slob: “Deze week is in het Oranje niet goed gegaan. Ik begrijp de grote bezorgdheid van de inwoners van Drenthe dat er per direct 700 vluchtelingen extra bijkomen. Wij pleiten voor meer en kleinere opvanglocaties door het hele land waar de opvang ook langer kan duren.” De ChristenUnie wil dat het aantal vluchtelingen in Oranje zo snel mogelijk moet worden teruggebracht tot het afgesproken aantal. In plaats daarvan moeten er meer en kleinere opvanglocaties door het hele land komen.

Eerder op de dag bezochten de Kamerleden de opvanglocatie zelf en werd een kijkje genomen bij een school op het terrein zelf, waar gevluchte kinderen les kunnen krijgen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-Kamerleden spreken bestuurders en inwoners Oranje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.