Esmé Wiegman - spreker op Hogeschool Amsterdam

vrijdag 20 maart 2009 12:30

Een van de docenten Europees Recht aan de Hogeschool van Amsterdam organiseert in samenwerking met de Nederlande Vertegenwoordiging van de Europese Commissie een debat over actuele Europese kwesties tussen studenten van verschillende hogescholen in Nederland.
Tijdens de dag zullen studenten in verschillende debatvormen tegen elkaar uitkomen. Studenten geven vaak blijk van desinteresse in en onwetendheid over Europa. Door middel van colleges en projecten wordt getracht studenten bekend en enthousiast te maken over de verschillende zaken waarbij de Europese Unie is betrokken. Daarbij is het opgevallen, dat studenten zeer enthousiast worden als zij met professionals uit de praktijk te maken krijgen.
Doel van deze dag is dit enthousiasme op grotere schaal te bereiken. Tijdens deze dag zijn 10 teams van ieder 4 teamleden met aanhang, in totaal ± 100 studenten, aanwezig. Verder worden alle studentenbladen van de betrokken hogescholen uitgenodigd de dag te verslaan. Esmé Wiegman zal dan in debat gaan met de studenten over Europese zaken.

« Terug

Reacties op 'Esmé Wiegman - spreker op Hogeschool Amsterdam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.