Congres ChristenUnie stelt Kandidatenlijst Europese Verkiezingen vast

europa.jpgwoensdag 05 februari 2014 08:30

Op het Verkiezingscongres van de ChristenUnie in Lelystad heeft het congres op 1 februari 2014 de kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen definitief vastgesteld. Onze lijsttrekker, Ruud van Eijle, is nummer 2 namens de ChristenUnie.

Ruud is een herkenbare en authentieke vertolker van het gedachtegoed van de ChristenUnie, zo stond in het selectierapport. Ook heeft Ruud veel relevante ervaring op het terrein van internationaal en Europees beleid, in het bijzonder dat van ontwikkelingssamenwerking, is hij een bevlogen en aansprekend spreker, een kundig debater en is hij in zijn politieke denken en handelen sterk gericht op (internationale) gerechtigheid.

De lijst wordt nog gecombineerd met de kandidaten van de SGP, waardoor Ruud, net als in 2009 op een derde plaats uitkomt. “Het aantal zetels dat Nederland in het Europese Parlement heeft is heel klein", legt Ruud uit. De kiesdrempel is enorm hoog en de kans dat Ruud ditmaal in het parlement komt, is daarmee klein. “De laatste jaren zijn er veel landen bij de Europese Unie aangesloten, bovendien is het aantal zetels minder geworden. Dat betekent dat er per land minder zetels te verdelen zijn. Er zijn enorm veel stemmen nodig om één zetel in het Parlement te bemachtigen. Ik vind het ook gewoon leuk om met de campagne mee te draaien."

« Terug

Reacties op 'Congres ChristenUnie stelt Kandidatenlijst Europese Verkiezingen vast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.