Agenda voor christen-politici

donderdag 02 november 2006 22:57

Vanochtend een aantal telefonische interviews, onder andere met de Heerenveense Courant. Om half twaalf rijdt de taxi voor. Ik ga naar Hilversum voor opnames van het NCRV-programma Schepper & Co van Jacobine Geel, dat maandag 6 november wordt uitgezonden. Het gaat over de thema’s die volgens gelovig Nederland hoog op de agenda zouden moeten staan.

Uit onderzoek van de NCRV en bureau Interview-NSS blijkt dat christen-politici zich volgens christenen het meest druk zouden moeten maken over de zorg voor zieken en zwakken in onze samenleving en daarna over onderwijs en gezinnen.
De resultaten van dit onderzoek worden besproken door een forum, waar naast mij Doekle Terpstra van de HBO-Raad en Sadik Harchaoui van Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling, in zitten. In de zijlijn zegt Doekle Terpstra dat de verkiezingsprogramma’s van CDA en ChristenUnie volgens hem het best omgaan met onderwijs. Dat compliment steek ik graag in mijn zak.

’s Avonds een verkiezingsbijeenkomst in Dokkum, een van de bijeenkomsten die naast de grote regio-avond ook nog in de provincie worden gehouden. Het is een interactief programma, waarbij mensen mij brandende vragen mogen stellen. Er komt van alles voorbij: duurzaamheid, het afbreken van de MEP-subsidies voor alternatieve energie, asielbeleid, bezuinigingen op de zorg, het kindgebonden budget en verder haast alles wat wij als partij belangrijk vinden.

Thuis lees ik een mailtje van een van de aanwezigen die mij deze avond voor het eerst in levende lijve heeft ontmoet, en met terugwerkende kracht blij is dat hij op mij heeft gestemd bij de vorige verkiezingen. Dat is leuk om te lezen. Voor mij is het ook een leuke avond geweest. Hopelijk volgen er de komende weken nog vele bijeenkomsten als deze.
Labels
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Agenda voor christen-politici'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november