Het Kamerorkest

zaterdag 11 november 2006 20:13

De radio meldt dat Bos in een Telegraaf-interview verbitterd reageert op het optreden van VVD en CDA. Volgens Bos proberen ze hem als leider kapot te maken. Als ze zelf wat te verbergen hebben, zeggen ze dat hij een draaikont is. Dat vindt hij niet fair.
Ik verbaas me erover dat Bos zo de underdog-positie kiest. Hij is wel erg in het defensief gedrongen. Het CDA staat in de peilingen inmiddels acht zetels voor op de PvdA. Het is de vraag of de PvdA dat nog kan inhalen de komende weken.
Voor ons is deze situatie overigens behoorlijk gunstig. De race tussen Balkenende en Bos lijkt gelopen. Dat betekent dat wij ons nu moeten inspannen om een sterke ChristenUnie naast het CDA neer zetten. Wij zullen ons uiterste best doen om het beleid de komende vier jaar een christelijk-sociaal accent te geven. Daar kunnen we best een flink aantal zetels bij gebruiken.

De taxi rijdt voor om me naar Hilversum te brengen. Onderweg stapt fractiesecretaris Jacob Pot in. We gaan naar Cappuccino, het NCRV-programma van Sjors Fröhlich, voor de beloofde finale van het Kamerorkest. Een paar weken geleden heb ik als eerste Kamerlid met mijn gitaar in zijn programma opgetreden. Na mij hebben ook Boris van der Ham (D66), Co Verdaas (PvdA) en Eddy van Hijum (CDA) acte de présence gegeven. Vandaag vormen we samen het enige echte Cappuccino Kamerorkest. Onder leiding van Laura Bekker en onder toeziend oog van Jacques d’Ancona studeren we in een mum van tijd een nummer van de Beatles in: With a little help from my friends. Volgens mij klinkt het uiteindelijk heel leuk.

Na afloop blijk ik nog wat hangen in de AKN studio, want ik moet er ’s middags weer zijn voor opnamen van de Bloed, Zweet en Tranenshow (BZT-show). Dit is een kinderprogramma van de NCRV waarin wensen van kinderen vervuld worden. Een paar dagen voor de verkiezingen van 22 november wordt er ook een Kinderparlement gekozen. In de BZT-show zullen diverse kinderpartijen zich presenteren: de Partij voor de Vriendschap, voor Onwijs Onderwijs, voor een Schone Wereld en voor Sport. Femke Halsema (GroenLinks) Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en ik zijn uitgenodigd om deze presentaties te beoordelen. Het is geweldig om te zien hoe serieus de kinderen bezig zijn en met hoeveel inzet ze hun partijdoelstellingen neerzetten. Wij hebben er als jury in ieder geval ontzettend veel plezier in, en we delen grote complimenten en een paar tips uit. Het zit wel goed met deze kinderen. Daar kan de politiek qua enthousiasme en toewijding nog een voorbeeld aan nemen.
Ik ben op tijd thuis om het programma op de tv te kunnen bekijken.

Vanavond ga ik niets doen. Ik zou eigenlijk met ander lijsttrekkers een debat hebben over levensbeschouwing, georganiseerd door de KRO, maar dat is helaas afgezegd. Maar het voordeel is dat ik wat meer rust heb. Heerlijk dat het morgen zondag is.

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Het Kamerorkest'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november