12 mei - week 18 - 2007

zaterdag 12 mei 2007 13:58

Deze week werd ik ergens op een weblog getypeerd als een witte raaf. Dat had te maken met mijn optreden tijdens Blognomics 2007 in de Rai te Amsterdam. Ik was gevraagd met de collega's Martijn van Dam (PvdA) en Jules Kortenhorst (CDA) te spreken over het gebruik en de invloed van o.a. weblogs in de politiek. Veel politici maken daar tegenwoordig gebruik van. Ik ben er zelf wel trots op dat ik het eerste Tweede Kamerlid was dat er gebruik van is gaan maken (bron: onderzoek Intermediair). Dat was in 2001. Nu blijken veel politici ghostwriters te gebruiken voor hun weblogs. Dat weiger ik dus. Het is mijn ding en ik schrijf alles zelf. De trouwe lezers van mijn weblog weten ook dat de discipline daarbij bij mij groot is. Je doet het of je doet het niet. En dan ben je dus zomaar een witte raaf. Waarvan acte.

Mijn pretenties met mijn weblog zijn overigens niet zo groot. Ik vind het leuk om wat over mijn werk te schrijven. Heb het zelfs een keer een soort therapie genoemd. Even de week van je afschrijven. Ik vind het wel leuk om reacties te krijgen en van mensen te horen dat ze daardoor met wat andere ogen naar de politiek kijken. Prima. Ik geef ze graag een kijkje in de keuken van de politiek. Leuk gezelschap overigens bij Blognomics. Dat zijn de echte. Ik ben dan niet meer dan een welwillende amateur. Niets mis mee, overigens. 

Ik heb genoten van het reces. De eerste week was geweldig. Zaterdagmorgen was er nog een partijcongres, maar daarna heb ik het pak uit gedaan en bijna de hele week in een korte broek rondgelopen. Wat een weertje. Koninginnedag in Arnhem gevierd. En ook nog een daagje naar den Haag geweest. Ik ben op zoek geweest naar een appartement en heb dat ook gevonden. Vanaf september kan ik wat frequenter in den Haag vertoeven. Dat is in mijn nieuwe functie wel nodig.

In de afgelopen week heb ik voor een deel thuis gewerkt. Leuk om op die manier het gezin weer eens mee te maken. Mijn jongste dochter die bijvoorbeeld tussen de middag thuis komt eten. Een andere dochter die stage ging lopen. Tijdens kamerweken ontgaat je toch wel het een en ander van het gezinsleven. Ik heb deze weken ook weer heerlijk kunnen hardlopen. Zoals het er nu naar uitziet zal ik in juni weer een halve marathon gaan lopen.

Donderdag ben ik nog geinterviewd door studenten over (christelijk) leiderschap. Dat was net voordat ik naar Blognomics 2007 ging. Ik ben vanuit Amsterdam doorgereisd naar den Haag. Daar had ik nog het een en ander op de fractie te doen. Ook was er nog bewindspersonenoverleg (BPO). Met onze bewindspersonen, partijvoorzitter en directeur partijbureau spreken we dan een aantal partijzaken door en adviseren we onze bewindspersonen over aangelegen onderwerpen. Iedereen zag er weer wat uitgeruster uit. Dat is de afgelopen weken wel eens anders geweest.  

Vrijdag nog naar een school in Giethoorn geweest. De regisseur van het televisieprogramma Willem Wever gaf daar een les mediaeducatie aan de groepen 7 en 8. Dit is een activiteit van de stichting Weet Wat Je Ziet (zie ook www.weetwatjeziet.nl). Ik ben erg enthousaist over dit intiatief en blij met het feit dat in het regeerakkoord mediaeducatie ook expliciet genoemd wordt. Oscar Siep en zijn Weet Wat Je Ziet zijn een voorbeeld van hoe dat op een professionele manier opgepakt kan worden. Leuk om te zien dat de kinderen gaande de les (van ruim 2 uur) steeds kritischer en scherper werden in hun vragen en waarnemingen.

Voordat ik naar Giethoorn ging is onze nieuwe voorlichter Sjirk Kuijper nog bij mij op bezoek geweest. Ik ben blij met zijn komst naar onze fractie. Zeker nu we regeringspartij zijn geworden, is de media-aandacht enorm toegenomen.  Dat bleek deze week ook toen het evaluatierapport over euthanasie uitkwam. Onze woordvoerder Esmé Wiegman heeft op een prima wijze zowel voor EenVandaag als Netwerk daarop commentaar gegeven. Dat heb ik haar uiteraard ook nog even laten weten.

Volgende week gaan we weer helemaal los. In verband met Hemelvaartsdag zijn er maar twee vergaderdagen. Wij compenseren dat weer door zaterdag naar den Haag te komen voor onze Vriendendag. Het hele kamergebouw staat dan tot onze beschikking. Zin om te komen? Misschien kunt u zich via de website www.christenunie.nl nog opgeven. Al is de datum - geloof ik - al verstreken.

Deze week werd duidelijk dat we ook in Friesland een gedeputeerde gaan leveren. Dat is dan nummer 6. Geweldig.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '12 mei - week 18 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.