21 mei - week 21 - 2007

maandag 21 mei 2007 11:54

Afgelopen zaterdag hebben we weer de jaarlijkse vriendendag in de Tweede Kamer gehad. Een dag lang het gebouw van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Er waren zo'n vijfhonderd mensen op af gekomen. Ik heb het als een warm bad ervaren. Tijdens deze dag konden de mensen kennis maken met de nieuwe kamerleden, André Rouvoet was er, men kon het gebouw bezichtigen en uiteraard meedoen aan het vragenuurtje. Daar is onze achterban enthousiaster over, dan wij vaak in de praktijk zijn. Begrijpelijk. Je krijgt niet vaak de kans om in een kamerbankje te zitten en vragen te stellen via de interruptiemicrofoons. Ik had zelf twee dochters en twee vriendinnen van hen meegenomen. Zij vonden het ook fantastisch. Al was het maar dat we op de terugreis een tussenstop maakte bij een grote hamburgerketen!

Maandag begin ik heel erg vroeg de werkweek met tien kilometer hardlopen. Dan snel naar den Haag.  Onder andere een gesprek gehad met mijn collega Wijnand Duijvedak (GroenLinks). Ook een belangrijke vergadering gehad van ons stichtingsbestuur. We hebben het nieuwe formatieplan besproken en daarover besluiten genomen. Dat is nu een plezieriger gebeuren dan vier jaar geleden! Ook een plezierig gesprek gehad met vertegenwoordigers van christelijke homo-organisaties. Goed om ook hun geluid eens te horen.

Dinsdag weer een overvolle agenda. Uiteraard eerst onze fractievergadering. Goed om elkaar na een periode van reces weer te zien. Ed was veilig teruggekomen uit Australié. Ik lunch met staatssecretaris Bijleveld. Leuk om haar eens te spreken. Ook een korte ontmoeting met de collega's van Geel (CDA) en Tichelaar (PvdA). 's Middags ontmoet ik een aantal vertegenwoordigers van de stichting Vrienden van elektro- en installatietechniek uit Zwolle. Goed om te zien hoe zij onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar proberen te brengen. In mijn richting benadrukken zij het belang van voldoende vakmensen voor de toekomst. Ik kan in hun richting aangeven dat dit ook hoog op de politieke agenda staat. 's Avonds nog BPO. Deze week op dinsdag omdat het kabinet vanwege Hemelsvaartdag op woensdag vergaderd.

Ik overnacht in den Haag en ben 's morgens al erg vroeg op de fractie. Ernst Cramer is nog eerder en heeft de jaarverslagen van het kabinet al te pakken. Het is namelijk verantwoordingsdag. In de loop van de dag stellen we een eerste reactie op. Grappig om te zien dat minister Wouter Bos bij de aanbieding van de jaarverslagen een stropdas om heeft. Dat gebeurt niet zo vaak. Vandaag spreken we ook met een groot deel van de fractie over de financiele paragraaf van het coalitieakkoord. Belangrijk dat dergelijke zaken breed tussen de oren komt te zitten. Ik werk vandaag ook nog mee aan een videoboodschap voor Fair Food.  's avonds thuis nog even de hardloopschoenen onder gebonden.

Hemelvaartsdag is een dag voor kerk en gezin. 's Ochtends naar de kerk. 's Middags een gezellig en sportieve bijeenkomst met onze kerkelijke gemeente. Ik doe mee met voet- en volleybal. 's Avonds open ik de "nacht zonder dak". Een initiatief van Tear dat is opgepakt in mijn woonplaats. Circa vijftig jongeren brengen de nacht door in de open lucht (onder kartonen dozen) en zamelen daarvoor circa 5000 euro in voor een hulpverleningsproject onder daklozen meisjes in Bolivia. Drie van mijn kinderen doen ook mee. Een prachtig initiatief.

Vrijdag ga ik met vrouw-lief, een zus en zwager op pad met mijn gehandicapte zus Idelette. We genieten van een overheerlijke High Tea in Zuid-Wolde. Zeer de moeite waard. 's Avonds loop ik de calorieen er weer af.

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '21 mei - week 21 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.