17 november - week 46 - 2007

zaterdag 17 november 2007 18:50

Vandaag ons ChristenUnie- en ledencongres gehad. In Zwolle mijn woonplaats. Niet verkeerd. Ik kijk met tevredenheid op het congres terug. Het congres is uitstekend bezocht. Veel debat en ruimte voor opbouwende speeches. Daar heb ik zelf ook nog een bijdrage aan mogen leveren. De reacties op mijn speech waren goed. Onder andere van Ismaïl Selvi, een Turkse jongen die mij al enkele maanden volgt. Hij zat gezellig tussen de ChristenUnie-mannen en vrouwen in de zaal. Daar kan ik dan weer van genieten. Ook van mijn zoon Aron die op dit moment voor studie op het partijbureau (met veel plezier) stage loopt en een ondersteunende taak had bij het congres.

Tijdens het congres is ook nog even gesproken over de homodiscussie binnen de partij. Er was veel steun voor de keuze van het partijbestuur om een commissie Representatie ChristenUnie in te stellen. Er liep veel pers rond die congresbezoekers naar hun opvattingen over dit onderwerp vroegen. O.a. de beide heren van de Jakhalzen. Ik ben ook nog door hen geinterviewd. Ze dragen hun naam met recht.

Tijdens mijn speech heb ik kort nog iets gezegd over de discussie over het ontslagrecht. Ook daar is veel persaandacht voor. Afgelopen week opnieuw een Catshuisoverleg over dit onderwerp gehad. LLaten we het hoofd koel houden, is mijn credo. In de richting van PvdA en CDA, maar ook van onszelf. Het hart mag overigens hier wel warm bij kloppen. Wat heb je aan bestuurders zonder betrokkenheid bij de inhoud van hun werk. Maar we moeten wel vanuit de inhoud blijven zoeken naar oplossingen. Dan kan er soms meer dan we verwachten. De tijd zal dat overigens bij dit onderwerp leren.

Het was een erg drukke week. Uiteraard de voorbereidingen voor het congres. Dank aan o.a. mijn ambtelijk secretaris Jacob Pot en voorlichter Sjirk Kuijper die mij tot een hand en een voet zijn.

Maandag heb ik een bijzonder werkbezoek afgelegd. Ik ben samen met de collega's Kraneveldt (PvdA) en Ferrier (CDA) op werkbezoek geweest bij SBO De Brug. Met hen hebben we intensief gesproken over het onderwerp passend onderwijs. SBO De Brug heeft een vestiging in Zwolle en daar werkt ook mijn vrouw als fysiotherapeute. Dat leidde tot de bijzondere situatie dat ik samen met mijn collega's in een lokaal met vertegenwoordigers aan het praten was en een lokaal ernaast mijn vrouw aan het werk was. Ik hoorde zelfs een keer luid praten. Haha.

Twee spreekbeurten gehad deze week. Maandagavond een spreekbeurt verzorgd in Limburg (Roermond). Daar is de ChristenUnie booming. Anders gezegd: het gaat erg goed. Doel is om bij de raadsverkiezingen in 2010 de eerste vertegenwoordigers in Limburg te krijgen. Het enthousiasme was groot. Ik wens Klaas Koelewijn en zijn mensen heel veel succes toe. Aan hen zal het in ieder geval niet liggen. Woensdagavond (na het Catshuisoverleg) razendsnel naar Apeldoorn gereisd om daar ook nog een spreekbeurt te verzorgen voor onze provinciale vertegenwoordigers in Gelderland. Margreet Schutte heeft me na afloop netjes thuis gebracht. Dank daarvoor.

Vrijdag heb ik mijn verjaardag nog wat kunnen vieren. Ik dank allen die mij een felicitatie hebben gestuurd. Dat waren er nogal wat. Het partijbureau en bestuur bezorgde mij zelfs tot twee maal toe bloemen. Wat attent. Ik heb (met mijn tweelingzus Joke) de gezegende leeftijd van 46 jaar bereikt. Waar blijft de tijd. Ik mag echter dankbaar zijn voor alles wat ik in mijn leven krijg. En dat ben ik ook.

Eigenlijk zou ik vanavond naar Japan afreizen om een deel van World Skills bij te wonen. Door alle hectiek heb ik op het laatste moment deze reis afgezegd. Dat biedt me nu wel wat lucht. Hoewel, vanavond mag ik nog optreden bij het Oog op Morgen. Daarna ga ik echt even genieten van rust. Ik geloof dat ik het na deze week wel verdiend heb.

 

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '17 november - week 46 - 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.