30 mei - week 22 - 2009

zaterdag 30 mei 2009 15:30

Deze week stond voor mij vooral in het teken van de zogenaamde verantwoordingsdag. Helaas is het weer niet gelukt daar een goede invulling aan te geven. Het debat duurde circa 14 uur (inclusief schorsingen) en ging voor een deel op aan discussies over de waarde van de dag zelf, de kwaliteit van de verantwoordingsstukken en de onvermijdelijke provocaties van Geert Wilders. Die maakte het deze keer wel heel erg bont. Als voorbeeld van moreel verval van de elite (wie hij daar ook onder mag verstaan) veroordeelde hij de uitlatingen van een door een Taliban-strijder verkrachte journaliste. Ik heb het omgedraaid. Volgens mij getuigt het van moreel verval bij Wilders zelf als je op deze wijze je voorbeelden kiest. Hij gaf op iedere afkeurende reactie aan dat hij er geen millimeter van zou terugnemen. Ook dat typeert de man. Ik hoop dat bij veel sympathisanten van Wilders nu eindelijk eens een keer de ogen open gaan. Afgaande op peilingen voor de Europese Verkiezingen zijn er echter nog veel mensen bij wie dat niet het geval is.

In het kader van de Europese Verkiezingen ben ik deze week nog aanwezig geweest bij een campagneavond in Ede. Peter van Dalen en de andere kandidaten zijn alle provincies afgegaan. Gelderland was de laatste provincie die ze aandeden. Het was een goede avond. Er waren circa vijftig aanwezigen.

Europa leeft niet overdadig bij de mensen. De opkomst is dus een onzekere factor. Alleen daarom zijn de peilingen erg onzeker. Van mijn kant roep ik iedereen op te gaan stemmen. Laat uw stem niet verloren gaan. Stem lijst zes, nummer 1!

Bijgaand een appèl van Peter van Dalen dat ik vanmiddag via de mail ontving.

 


Appèl van Europees lijsttrekker Peter van Dalen

 

Beste kiezer,

Graag vraag ik via deze e-mail vlak voor de Europese verkiezingen om uw steun.

Stem op DV 4 juni aanstaande op de lijst van de ChristenUnie SGP.

Versterk zo het heldere en consistente christelijke geluid in de Europese politiek.

Met ChristenUnie SGP kiest u onder andere voor:

  • Energiepolitiek gericht op duurzaamheid
  • Opkomen voor de godsdienstvrijheid wereldwijd
  • Een humaan Europees asielbeleid en aanpakken van de mensenhandel
  • Fraudebestrijding
  • Europese veiligheidsgaranties voor de Joodse staat Israël
  • Europese aanpak om de crisis te bestrijden

Met ChristenUnie SGP kiest u tegen:

  • Verder gaande invloed van Brussel bij het onderwijs en gezondheidszorg
  • Een Europa met 3 vestigingsplaatsen (Brussel; Straatsburg; Luxemburg)
  • Toetreding van Turkije tot de Europese Unie
  • Nog meer Brusselse bureaucratie

Waarom stemmen voor het Europees Parlement?

‘Ze zoeken het maar uit’, kunt u zeggen. En inderdaad, als u dat zegt, dan zoeken de andere partijen het wel uit. Zonder u, zonder ons. U kunt ook zeggen: ‘Wat ik kan doen, dat doe ik’. Aanstaande donderdag 4 juni is het zover en kan iedereen, u, wat doen. Dan kunt u stemmen voor het Europees Parlement. Wie samenwerking wil, maar geen superstaat, is bij ChristenUnie SGP aan het juiste adres. Ons motto is niet voor niks: Samenwerking Ja, Superstaat Nee. Deze realistische kijk op Europa is al jaren ons handelsmerk.

Help mee aan een goede uitslag! Dat doet u door deze mail door te sturen aan uw vrienden en bekenden.

Ik wens u alvast goede verkiezingen en nogmaals, laat ook uw hart spreken en stem ChristenUnie SGP op 4 juni aanstaande.

Hartelijke groet,

Peter van Dalen
Lijsttrekker ChristenUnie SGP
www.petervandalen.eu

 


 

Geen probleem als u deze boodschap ook verder verspreiden wilt. Komende donderdag telt zoals altijd iedere stem. Voor dit moment even genoeg over Europa. Ik las ergens dat bij televisieuitzendingen over Europa veel kijkers afhaken. Dat risio wil ik bij de lezers van mijn weblog niet lopen!

Afgelopen maandag ben ik met Ed Anker op bezoek geweest bij mr. G.J.M. Corstens, president van de Hoge Raad der Nederlanden. We hebben een goed gesprek gehad over een aantal juridische kwesties. Mensen ontmoeten is een boeiend aspect van mijn werk. Deze week ook een gesprek gehad met een groep schoolleiders. Maar ook met Ewout Klei, die bezig is met een promotiestudie over het GPV. Als laatst benoemde GPV-Kamerlid (in 2001) moest ik natuurlijk gehoord worden. Afwisseling genoeg in mijn werk.

In verband met mijn drukke en overvolle agenda als fractievoorzitter van de ChristenUnie heb ik deze week definitief mijn nog overgebleven inhoudelijke portefeuille (onderwijs, media) overgedragen aan Ed Anker en Joel Voordewind. Ik heb nu mijn handen volledig vrij voor het fractievoorzitterschap. Het doet wel een beetje pijn om de onderwijsportefeuille los te laten. Aan de andere kant merkte ik steeds meer dat ik er onvoldoende tijd voor kon vrijmaken. Dat voelde ook niet goed. Op de achtergrond zal ik er nog wel bij betrokken blijven. En uiteraard van tijd tot tijd een debatje voeren. Helemaal los kom ik er nooit van.

Omdat het verantwoordingsdebat afgelopen donderdag tot middernacht duurde, was ik helaas gedwongen nog een nacht extra in den Haag te blijven. Vrijdagmorgen ben ik pas naar Zwolle gegaan. De trein stopte echter bij 't Harde vanwege een treinongeval bij het station van Zwolle. Daar sta je dan in 't Harde. Nergens een bus te bekennen. Ik ben het dorp ingelopen op zoek naar een taxi. Op dat moment stopt er een auto. De chauffeur draait zijn raampje open en vraagt of ik Arie Slob ben. Ik heb het niet ontkend. Het bleek om een ChristenUnie-lid te gaan, die me uiteindelijk naar Zwolle heeft gebracht. Van je partijleden moet je het soms echt hebben! Ik heb deze hulpvaardigheid zeer gewaardeerd.

Opmerkelijk nog deze week waren de uitlatingen van Mark Rutte over de vrijheid van meningsuiting. Daarin vloog hij wat uit de bocht met uitlatingen over ontkenning van de Holocaust. Ik heb op mijn weblog al eens vaker mijn verbazing uitgesproken over de 'nieuwe koers' van de VVD. het voelt niet goed. En ik vraag me oprecht af of men dit zo nodig heeft. Laat men toch bij de klassieke liberale inhoud blijven. Daarmee zal men eerder PVV-kiezers terughalen dan met dit soort gedoe.

Het kabinet heeft overigens besloten het artikel over godslastering in het wetboek van strafrecht niet te schrappen. Er komt ook geen uitbreiding en/of verduidelijking van andere artikelen. Ik vind dat goed nieuws. Dit heeft onze woordvoerder Ed Anker ook steeds in de richting van het kabinet uitgedragen. Nu is er nog steeds een kans dat er vanuit de Kamer een initiatief gaat komen. Dat zien we op een later moment wel. Het kabinet (inclusief onze bewindspersonen) ligt weer op de goede koers bij dit onderwerp. Daar kan ik alleen maar blij mee zijn.

Ik wens alle lezers van mijn weblog goede Pinksterdagen toe.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '30 mei - week 22 - 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.