Managementondersteuner voor Kamerleden

Ben je een doorzetter? Blijf jij rustig onder situaties vol dynamiek en afwisseling? Kun je structureren en organiseren? Vind je de Tweede Kamer een boeiende werkomgeving en wil je graag betrokken zijn bij christelijke politiek? Dan kun je deze kans niet laten liggen!

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie zoekt een:

Managementondersteuner voor Kamerleden

Als managementondersteuner van Tweede Kamerleden ben je verantwoordelijk voor de secretariële en managementondersteuning van een aantal Kamerleden. Je beheert de agenda, de e-mail, de post van de Kamerleden en zorgt dat zij optimaal kunnen presteren. Je ontzorgt hen door waar mogelijk werk bij hen weg te nemen en houdt tegelijkertijd in de gaten dat wat belangrijk is wél onder hun ogen komt. Je werkt in een team dat verantwoordelijk is voor de ondersteuning van de Kamerleden en de fractie als geheel. Daarnaast heb je een goede pen voor verslaglegging van vergaderingen en bijeenkomsten.

Wat breng je mee?

 • Je hebt affiniteit met christelijke politiek, je bent lid van de ChristenUnie of bereid dat te worden;
 • je hebt een functierelevante opleiding op mbo+-/hbo-niveau;
 • je hebt aantoonbaar relevante werkervaring;
 • je hebt kennis van managementondersteunende methoden en werkwijzen;
 • je hebt aantoonbaar organisatorische vaardigheden;
 • je bent vertrouwd met het werken met Word, Excel en Outlook het leren werken met andere ICT-systemen pak je probleemloos op;
 • je hebt ervaring met het maken van verslagen en het corrigeren van teksten;
 • je bent bij voorkeur bekend met het netwerk van christelijke organisaties waarmee de ChristenUnie samenwerkt;
 • je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, die tot uiting komen in woord en geschrift;
 • je bent bereid tot en gedijt bij werken onder druk en je hebt plezier in de hectiek de Tweede Kamer;
 • je werkt zelfstandig en nauwkeurig en functioneert daarnaast moeiteloos in een team;
 • je bent flexibel en stressbestendig en bereid om in voorkomende gevallen onregelmatige werktijden te accepteren.

De vacature betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband met een omvang van 0,8-1,0 fte voor een periode van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie voor initiatiefrijke, zelfstandig werkende en denkende mensen bij dé christelijk-sociale politieke partij van Nederland. Je werkt in een informeel, collegiaal en professioneel fractieteam in het hart van politiek Den Haag. Bij deze functie hoort een passende beloning, afgestemd op de CAO voor rijksambtenaren (schaal 7-8, afhankelijk van werkervaring).

Interesse?

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Pieter Krol (p.krol@tweedekamer.nl of 06-16352132). Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief met een motivatie en CV uiterlijk op 23 januari 2023 naar p.krol@tweedekamer.nl o.v.v. ‘Sollicitatie Managementondersteuner Kamerleden’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.