Terugblik op een feestelijk Verkiezingscongres

Top 50 kandidaten op congres
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 26 november 2016 om 20:25

Terugblik op een feestelijk Verkiezingscongres

Vandaag vond in Nijkerk ons 34e partijcongres plaats. Het programma was voornamelijk gericht op de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in maart. 

Nadat partijvoorzitter Piet Adema de dag officiëel opende, kreeg Jurjen ten Brinke het podium voor een overdenking.

Voor sommigen begon de dag echter nog vroeger. Dit congres experimenteerde de ChristenUnie met verschillende deelsessies waar alle amendementen op het verkiezingsprogramma werden voorbesproken. Hierbij kwam zoals gebruikelijk een keur aan onderwerpen voorbij. Van duurzame afvalscheiding tot drugsbeleid tot de OV-jaarkaart voor studenten. Hoewel deze nieuwe vorm nog wat wennen was, waren de eerste ervaringen overwegend positief.


De ochtend werd verder zeer sfeervol gevuld met de warme klanken van Matthijn Buwalda en Kinga Ban. Nadat zij elk zelf hun zangkunsten met iedereen deelden, leidden ze alle congresbezoekers in een duet tot een prachtige samenzang. Vervolgens schoof de aandacht naar de 50 kandidaten die samen de lijst vullen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Met een staande ovatie werd de kandidatenlijst officieel aangenomen.

Vervolgens was het podium voor lijsttrekker Gert-jan Segers zelf die met een scherpe en energieke speech nog eens kon onderstrepen waarom hij de juiste man op de juiste plaats is. Gert-Jan Segers:

Ik heb aangegeven waar we als ChristenUnie voor gaan knokken: christelijke waarden, gezinnen, een volwaardige plek voor ouderen en onderwijsvrijheid.

Met 50 kandidaten die staan te popelen om campagne te gaan voeren, moest het congres alleen het verkiezingsprogramma nog vaststellen. Met de inbreng van de vele betrokken leden kon dit uiteindelijk ook gebeuren. Na de laatste moties en een zegenbede werd dit verkiezingscongres afgesloten met dezelfde hoopvolle sfeer als waar het mee begon.

Partijvoorzitter Piet Adema was lovend over het succes van deze dag:

Het was een congres van hele enthousiaste en betrokken mensen. Een congres van ontmoeting en een plek waar we kunnen nadenken over wat ons bezig houdt, maar toch blijven we bij de Bron. Dit was gewoon een prachtige dag!

Vanaf a.s. maandag vindt u op deze site de videoregistraties van de muzikale optredens, de overdenking van Jurjen ten Brinke en natuurlijk de speech van Gert-Jan Segers. Kijk op onze Facebookpagina voor een mooie verzameling foto's van de dag. 

Labels: , ,