Kamermeerderheid wil 1 miljoen euro voor verzoening Israëliërs en Palestijnen

20131021-Israel-Joel-Voordewind_APR3039_Snapseed-22
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 8 december 2016 om 15:25

Kamermeerderheid wil 1 miljoen euro voor verzoening Israëliërs en Palestijnen

De Tweede Kamer steunt een amendement van de ChristenUnie en SGP om bij de begroting Buitenlandse Zaken 1 miljoen euro vrij te maken voor verzoeningsprojecten tussen Israëliërs en Palestijnen. 

Bij dergelijke projecten ontmoeten Israëliërs en Palestijnen elkaar vaak voor het eerst, waardoor vooroordelen over elkaar verdwijnen. Dankzij het amendement van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind krijgen deze projecten subsidie.

Tass Saada, een voormalige bodyguard van Arafat, startte een dergelijk verzoeningsproject en kwam op verzoek van de ChristenUnie al eerder naar de Tweede Kamer. Zijn project en ALEH handicap centre, een organisatie waar gehandicapte kinderen de juiste zorg krijgen, ontvangen nu ook subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind vertrekt begin januari naar Israël om zulke verzoeningsprojecten te bezoeken. Joël Voordewind: “Het is belangrijk dat mensen met elkaar praten in plaats van over elkaar, daarom ben ik blij dat er 1 miljoen euro vrij komt om dit mogelijk te maken tussen Israëliërs en Palestijnen.”

De Tweede Kamer stemde ook voor een amendement van de ChristenUnie, waarmee 1 miljoen euro vrijkomt voor een godsdienstvrijheidsfonds. Ambassades gebruiken dit fonds om godsdienstvrijheid en vrijheid van levensovertuiging, in verschillende landen waar dit onder druk staat, te bevorderen.Joël Voordwind op bezoek bij Tass Saada in 2013

Labels: ,