Ruime Kamermeerderheid voor verbod op tonen tabaksproducten in winkels

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukema
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 24 januari 2017 om 17:21

Ruime Kamermeerderheid voor verbod op tonen tabaksproducten in winkels

Een ruime Kamermeerderheid steunt het voorstel van PvdA en ChristenUnie om tabaksproducten voortaan niet meer te tonen in onder meer supermarkten, drogisterijen en kiosken op stations.Door een amendement van beide partijen op de Tabaks- en rookwarenwet worden tabaksproducten in winkels uit het zicht ontnomen.

Carla Dik-Faber: “Ik wil dat onze kinderen en jongeren vrij van verslavingen kunnen opgroeien. Zien roken, doet roken. Daarom ben ik blij dat het voorstel voor een uitstalverbod vandaag door de Kamer is aangenomen. Vorig jaar is mijn voorstel aangenomen om alle schoolpleinen in 2020 rookvrij te laten zijn. Door deze stappen te zetten komt een rookvrije generatie weer een stap dichterbij.”

Het voorstel voor een display ban (uitstalverbod) van tabaksproducten werd gesteund door ChristenUnie, PvdA, SP, CDA, D66, GroenLinks, SGP, PvdD, 50Plus en Groep Kuzu/Özturk.

Labels: ,