Groenlezing 2017: ‘De weg naar beneden; een wenkend perspectief voor leiders’ (Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie)

Groenlezing 2017
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 2 mei 2017 om 15:50

Groenlezing 2017: ‘De weg naar beneden; een wenkend perspectief voor leiders’ (Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie)

Er heerst een gevoel van onbehagen in Nederland. Gert-Jan Segers beschreef in zijn boek Hoop voor een verdeeld land breuklijnen die door onze samenleving lopen. Vervreemding ligt op de loer; tussen mensen, van de politiek. Welke reactie vraagt een tijd als deze van onze politici en bestuurders?

Populisten cultiveren vervreemding; de elite worstelt er mee. Sommigen pleiten voor een politiek en bestuur van sterk leiderschap, anderen benadrukken het belang van ontmoeting op gelijk niveau. Kan dat samengaan?

Die vraag staat centraal in de Groenlezing van woensdag 24 mei 2017, uitgesproken door prof. dr. Gabriël Anthonio. Van harte welkom!

Meer informatie en aanmelden

Labels: