Stieneke van der Graaf nieuw Tweede Kamerlid ChristenUnie

20171025-CU-Stieneke-vd-Graaf-8948b
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 27 oktober 2017 om 18:43

Stieneke van der Graaf nieuw Tweede Kamerlid ChristenUnie

Stieneke van der Graaf wordt het nieuwe Tweede Kamerlid van de ChristenUnie. Van der Graaf stond op de zesde plaats van de kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. In Den Haag neemt ze nu de vrijgekomen zetel van Carola Schouten in, die vicepremier en minister is in het nieuwe kabinet.

Stieneke van der Graaf: “Ik zie uit naar de bijzondere taak die voor me ligt om namens de ChristenUnie geloof een stem te geven in de Tweede Kamer. Om te strijden tegen onrecht en om het geluid vanuit de regio te versterken in Den Haag. Ik heb zin om aan de slag te gaan!”

Vanaf 2007 was Van der Graaf lid van de Provinciale Staten in Groningen. Sinds 2013 was ze fractievoorzitter. Als Statenlid maakte ze zich in de laatste jaren aanhoudend sterk voor de inwoners van Groningen die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning en voor versterking van hun rechtspositie. Ook spande ze zich in voor het behoud van kleine scholen, ondersteuning van voedselbanken, een goede opvang van vluchtelingen en voor verbetering van de samenwerking met Duitsland. Naast Statenlid was Van der Graaf werkzaam als jurist.

De beëdiging in de Tweede Kamer vindt plaats op dinsdag 31 oktober.

Labels: